Upptaktsläger med universitetet

Det här inlägget skrevs i torsdags men publicerades aldrig av oklar.

Hej!

Hemmaläger med universitetsgruppen i Östersund som jag kommer tillhöra kommande läsår. Uppoffringen för att ta del av alla fördelar i gruppen blir att behöva läsa 15 högskolepoäng under ett år. Det ska man väl klara av.

Jenny flyttade för övrigt ned hit i onsdags, riktigt skoj! Får se hur länge hon fixar vara med mig, har haft lite ojämnt humör senaste dagarna. Jaja, ikväll hade jag ett riktigt bra pass på gymmet så nu är allting frid och fröjd för tillfället.

Två landslagsåkare som hade min lägenhet som basecamp, trevligt!
Två landslagsskidskyttar som hade min lägenhet som basecamp i måndags, trevligt!

Vi har haft några fina gemensamma pass sedan i måndags. Jag inledde tyvärr med ett rätt kasst löptest i måndags men det är väl så när man har löpförbud. Nu har förresten mina nya inläggssulor anlänt samt nya löparskor är på väg så kanske är smärtan i benhinnorna snart ett minne blott?

Nya sulor. De svarta är för löpskor och de ljusblå ska testas i mina skidpjäxor.
Nya sulor. De svarta är för löpskor och de ljusblå ska testas i mina skidpjäxor.
Hann med att krascha igen (?!) i måndags. Tänkte på annat inför en t-korsning, åkte ut i diket och sjönk ner, gjorde en volt och landade på ryggen. När jag åkte iväg från nedslagsplatsen insåg jag att min första reaktion när jag låg där på rygg var att pausa klockan istället för att känna efter brutna ben. Man måste väl prioritera rätt.
Hann med att krascha igen (?!) i måndags. Tänkte på annat inför en t-korsning, åkte ut i diket och sjönk ner, gjorde en volt och landade på ryggen. När jag åkte iväg från nedslagsplatsen kom jag på mig själv med att min första reaktion när låg där på rygg hade varit att pausa klockan istället för att känna efter brutna ben. Man måste väl prioritera rätt.
wpid-img20150825_203649.jpg
Sprang ensam på en liten, liten myr i tisdags under eftermiddagspasset. Vill få tillbaka mitt forna löpsteg men samtidigt inte överbelasta benen. Där är myren ett fint alternativ.
Käkar en energikaka på en av sågspånshögarna där snön lagras inför vintern. Springa runt dem är även det ett fint alternativ för sargade ben.
Käkar en energikaka på en av sågspånshögarna där snön lagras inför vintern. Springa runt dem är även det ett fint alternativ för sargade ben.
Fin sport man håller på med!
Fin sport man håller på med!

Idag, torsdag, hade vi samling på stadion kl 8.30 där vi började skatepasset med några impulser längs en slinga som Uusitalo valt ut. Efter det väntade en lång intervallkörning à la 60 min. Optimistisk öppning till en början (första 20 min) och sedan fick man lugna ned sig med några extra sekunder per varv.

Schysst utrustning till en trött kropp.
Schysst utrustning till en trött kropp efter 60 min tröskelintervaller. Denna tröja har jag haft i tre år och den håller fortfarande samma passform och färg. Bra kvalité på Under Armour.

Har funderat fram och tillbaka senaste dagarna ang. upplägget på min blogg. För mig är det kul att gå tillbaka några år bakåt på bloggen och läsa hur jag tränade och tänkte då. Nu har den mer blivit något av en träningsdagbok som kanske är svårtolkad för de flesta läsare. Ska försöka skriva om annat vid sidan om själva träningen framöver som hör till min vardag som längdskidåkare.

Blir inga stora förändringar om ens några, vi får se. Tanken med det här inlägget var att skriva om annat än timmar men fan, det är ju det som är roligast att skriva om och sen gör jag inte så mycket annat på dagarna ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.