Träningsläger slut + High5

Hej!

Livet och träningen rullar på.

Sedan sist har jag bl.a. hunnit med:

  • Ett tre timmar långt löppass i fredags längs myrrundan med ett fint gäng. På eftermiddagen avslutade vi lägret med två timmar klassiskt på rullskidbanan. Fint med en ”full hand”, det känns alltid bra!
  • Tre timmar stakning med Elpex 3:or på rullskidbanan imorse. Försökte samla mycket höjdmeter.
  • Tufft styrkepass på gymmet denna eftermiddag med fokus på överkropp, blev mycket ben under förra gympasset tidigare i veckan. En tuff söndag för armar och bål!

Nästa vecka väntar fyra gemensamma pass tillsammans med universitet:

Måndag: Rullskidor skate. Vallsundet, Frösön. Tröskel.
Tisdag: Långpass A1 + ÖK A2 banan med impulser.
Onsdag: RK Tornet 2-3 st trösklar och en sista max.
Fredag: Sprint, klassiskt på rullskidbanan.

Däremellan ska jag själv samla ihop 22 timmar för att få ihop ytterligare en period över 80 timmar. Det ska man väl klara av!

High 5 Sports Nutrition

high5_logo_-supplied_8_may_2013H5ESVill tipsa alla som är i behov av sportdryck att kika in High5 på Cyclecomponents.com, jag har själv beställt därifrån i sommar innan det blev klart i dagarna att de återigen kommer stötta mig kommande säsong. Riktigt glädjande då de är ett företag som leds av före detta atleter och har värderingar och produkter som passar mig.

217 kr för 2.2 kg sportdryck är riktigt bra, 9 kr för gels med koffein är även det ett kap. Jag har alltid sportdryck i vätskebältet under längre distanspass samt under alla intervallpass. En koffeingel finns alltid i förvaringsfacket i vätskebältet ifall man skulle råka braka in i den berömda väggen.

Rekommenderar även Zero tabletterna, brustabletter som innehåller salter magnesium, vitamin C och är fria från socker och kalorier. De innehåller inga artificiella färgämnen eller smakämnen (precis som High5s alla andra produkter).

Så här skrev jag i augusti 2014 då jag inte var sponsrad av dem (har kortat ned texten en del). Jag har fortfarande samma värderingar då som nu:

Hej.

Fick hem 6.6 kg sportdryck och 25 st gels här i veckan.

Jag använder mig inte utav några kosttillskott överhuvudtaget, dock så är sportdryck en viktig del för att kunna bibehålla kvalité på träningspassen. Får man slut på kolhydrater under ett intervallpass är det lika bra att åka hem. Bättre att hjälpa kroppen under träningspassen än att låta den lida extra mycket.

Sportdryck är ingen raketforskning egentligen, jag har länge blandat egen sportdryck men ville nu ha ”riktig” sportdryck nu och när det var dags att lägga en beställning på sportdryck så var det några punkter som var viktiga för mig:

  • Sportdrycken är testad av World Anti Doping Association (WADA) i år.
  • Rätt uppsättning av kolhydrater
  • Prisvärt.

Valet föll på High5 som är ett företag från England. De sponsrar flera kända maratonlopp och triathlontävlingar.

Nej, jag är inte sponsrad, ville bara rekommendera en riktigt prisvärd sportdryck till fler fattiga skidåkare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.