Träna bör man

Hej, lite sen senast:

Tornet intervaller i onsdags

Fyra intervaller, två från mjälle och två från vattnet. De tre första gick i tröskelfart (ca 90%) och på den sista var det maxinsats som gällde. Vi var ett bra gäng herrgäng med K-J Westberg, Anders Jonsson, Arvid Forss, Björn Sandström och jag.

Inför passet var jag väldigt osäker på hur min slitna kropp skulle orka fyra intervaller upp. Som tur var hade både jag  och K-J en riktigt bra dag vilket bäddade för fina intervaller. Är riktigt nöjd med den sista, den mäktiga Westberg åkte upp på 9.22 från vattnet medan jag klockade in på 9.23.

På eftermiddagen blev det ett tufft styrkepass med mycket fokus på bål, höft och ben.

wpid-img_20150902_133954.jpg
3:e intervallen, jag drar före K-J, Anders och Björn.
wpid-img_20150903_165118.jpg
Uusi skjutsade ned oss i minibuss mellan intervallerna.

Torsdag, vilodag

Välbehövlig vila igår. Inledde dagen med att veckohandla på Willys. Den traditionen har jag tagit efter min mor som alltid handlat mat på torsdag för en vecka framåt. Torsdagskvällar efter kl. 20.00 var alltid veckans bästa stund på Barkargatan i Älvsbyn, då var det 166 timmar (en hel vecka minus två timmar) innan nästa klubbträning med Erik Jonsson + att kylskåpet var fullproppat med mat.

Sedan ramade jag in tre Star Wars affischer som jag fick av Jenny när jag fyllde år. Efter inramningen väntade dagens stora prövning: hänga upp tre tavlor i millimeterprecision. Efter en hel del uträkningar och justeringar kunde min autistiska sida äntligen nöja sig med resultatet.

wpid-img_20150904_191912.jpg
Har alltid velat ha de tre originalfilmerna inramade i vardagsrummet.

wpid-img_20150904_191606.jpg

wpid-28bdec4f04a8d1daa570f876b19d7200.jpg
F.V: beräknar höjd på tavlan. Agerar brevbärare efter något random pass i veckan.

Klassiskt sprint på banan

Idag bjöd Fredrik Uusitalo på skiduniversitetet på en klassisk sprint. En prolog, tre heat och en epilog skulle avverkas. Prologen tog Victor Gustavsson hem, alla heat plockade K-J hem och jag höll mig som stabil 3:e man under alla lopp.

Nu på eftermiddagen har jag sprungit två timmar tillsammans med K-J, Andreas Holmberg samt hans flickvän Isabelle Persson.

wpid-fb_img_1441383585369.jpg

 

aftershokz-bluez-2

Aftershokz Bluez 2 hörlurar

Jag har fått möjligheten att testa ett par spännande hörlurar, Aftershokz Bluez 2, som går att köpa på skistart.com.

Jag har förbrukat oräkneliga in-ear hörlurar genom åren. Sladden trasslar ihop sig, hörlurarna trillar ur öronen, gummiplopparna försvinner, AUX-ingången i mobilen börjar glappa.

Dessa hörlurar ansluts via bluetooth och är därför trådlösa. De har en unik konstruktion (jag har aldrig sett något liknande i alla fall) där de sitter framför öronen vilket gör det möjligt att lyssna på musik och samtidigt ha öronen fria för att t.ex. höra andra åkare på rullskidbanan eller bilar i trafiken. Jag har testat och de går att bära tillsammans med hjälm.

Ska bli spännande att testa hur ljudet fungerar när det inte riktas direkt in i örat. De verkar ha en robust konstruktion med smarta funktioner, bl.a. inbyggd vibration vid inkommande samtal. Dessa hörlurar kan vara de jag egentligen behövt under alla år. Största utmaningen för mig blir att komma ihåg att ladda dem mellan träningspassen.

wpid-img_20150903_164826.jpg

wpid-img_20150903_164728.jpg

wpid-img_20150903_164951.jpgVi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.