Juniorvecka

Hej!

  • Återhämtningsvecka. Långtråkigt men välbehövligt. Lite stressande också för nu har Addesteek chansen att träna mer än mig (om han slutar åka på vattenfallssafari vill säga). Skidgångsintervaller kring skidstadion med Hörnfeldt och K-J Westberg i måndags inledde i alla fall denna vecka. Ett fint pass där mina benhinnor tog mycket stryk.
  • Fått fyra nya par löpskor. Invigde dem idag tillsammans med nya sulor. Efter en dryg timme kände jag vattnet i skavsåren skvalpa runt i skorna så fick avbryta och avsluta med skate på rullskidbanan. Några pass till kanske behövs för att kroppen ska anpassa sig till ett nytt löpsteg.
  • Efter två fina träningspass igår så bytte jag och Jenny om till lite finare kläder för att gå ut och äta på Vezzo tillsammans med ett trevligt gäng skidåkare/skidskyttar.
Dipsa bör man
Dipsa bör man
100 kg för skojs skull.
100 kg för skojs skull.
  • Bio i tisdags där jag och Jenny såg Pixar’s nya ”Inside Out”. Biobesöket finansierades av pengar som jag vann vid höstens första ”poker-måndag” tidigare i veckan.
  • Att bo i Sveriges mest tätbefolkade skidåkarstad har flera positiva aspekter. Det negativa är att det är svårt att hitta en lunchsponsor då det går ca. 10 skidåkare/restaurang här. Nåväl, man får fortsätta kämpa på. Måste dock ge en känga till de flesta åkare, det är illa om ens kompisar inte vet man är sponsrad av en restaurang, snacka om katastrofal marknadsföring. Googlar man en viss restaurangs namn + ”längdskidåkare/skidskytt/blogg” så bör det ju ge någon träff på sida 1 i Google.
  • DXA i onsdags via skiduniversitet. DXA (Dual-energy X-ray absorptiometry) används först och främst för att mäta bentätheten men det går även att mäta muskelmassa och fettprocent vilket vi idrottare är intresserade av. Inom 30 min efter testet så hade jag förfrågningar från tre olika håll vilken fettprocent jag hade. Alla fettfixerade vet väl redan om mina siffror vid det här laget och om inte, här har ni dem: 176.7 cm lång (!), 71.4 kg tung och med en fettprocent på 9.4 % (6561 gram fett på kroppen). Det ”rekommenderade” området för herrar ligger kring 8-12% så det var okej. Det som var mest glädjande var att mina muskelgrupper var balanserade när man jämför vänster och höger sida (ben, armar och bål). Tråkigt om man har 300-400 g extra muskelmassa på ett ben.
Maskinen som används vid DXA
DXA

 

SM i Piteå

Som de allra flesta vet (eller borde veta) så kommer Piteå arrangera nästa vinters SM-vecka under v. 4 (25-31 januari). Sven-Erik skickade följande bild för några dagar sedan:

bild
Utveckling av tävlingsbanorna inför SM vid Lindbäcksstadion är i slutskedet med internationellt snitt definitivt. Bilden. Området till vänster om infarten erbjuder både dubbeljakt slingorna (18 m bredd) samt mycket härlig utslagsgivande diagonalåkning över någon minuter upp till TV backen. På bilden ser du även delar av det som är projekterat för skidtunnel del 2.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.