Almåsa

Hej!

Nyss hemkommen från ett intervallpass med skiduniversitetet. Vi gick skidgång i Almåsa, ca. 6 mil nordväst om Östersund. Backen tog mellan 14-15 minuter och bjöd på ganska snåriga förhållanden under de första 3 minuterna. Vi fick även korsa några kohagar och totalt 7 elstängsel under de första minuterna. Kossorna blev mer och mer nyfikna och modiga för varje intervall. Det hann till och med bli lite nervöst under den sista då en ko kom i full fart ned för slalombacken mot oss och började snubbla på sina egna ben. Nåväl, inga olyckor skedde och det var kul med lite publik för en gångs skull. Jag gick i tätklungan tillsammans med Axel Ekström och Oskar Svensson. Vi hade även med några skidskyttar på passet, bl.a. Victor Olsson som hade en lite slitig dag efter 50 km A2 skate, 9 x 1000 meter skierg + 1600 spänsthopp (10 x 40 hopp, 4 block) i lördags. Uusi såg till att vi hade skjuts ned med minibuss mellan varje intervall. Fyra vändor gick vi och det ryktas om ca. 1200 höjdmeter totalt.

wpid-img_20150914_120356.jpg
Dagens bergsbestigare

wpid-img_20150914_121917.jpg

Almåsaberget sett från Hällberget (Wikipedia)
Almåsaberget sett från Hällberget (Wikipedia)
  • Testrace i fredags, 15 km klassiskt. Helt okej känsla och jag är nöjd med resultatet, brukar inte vara någon hejare på klassiska rullskidrace. Vann gjorde en urstark Björn Sandström, 2:a blev Carl Q, jag 3:a, Oskar Svensson 4:a och Axel Ekström 5:a.
Åker ifrån Lisa på upploppet utan stavar i lördags. Vi körde 8 st impulser/fartlekar och jag lyckades bryta en stav under den andra impulsen.
Åker ifrån Lisa på upploppet utan stavar i lördags. Vi körde 8 st impulser/fartlekar och jag lyckades bryta en stav under den andra impulsen.
  • Nästa måndag, om en vecka vill säga, så flyger jag till Arlanda och sedan vidare mot Toblach i norra Italien. Där kommer jag spendera 10 dagar tillsammans med det svenska militärlandslaget, både längd- och skidskyttelaget ska dit.
  • Efter dagens pass så hann Jenny med att putsa till min frisyr med min nyinköpta rakapparat. Man kan ju inte ha mer än 10-11 mm på sidorna ju…

wpid-img_20150914_120702.jpg

Nu ska jag på måndagsmöte på universitetet, i eftermiddag blir det ett lugnt, klassiskt rullskidpass på banan. Ses där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.