Skiathlon

Hej!

Tisdagen inleddes med 2.30 skate på banan med 10 fartlekar och 30 min benskate.

Under eftermiddagspasset var det i vanlig ordning AII (typ 75-85% av maxpuls) stakning på programmet. Förutom några ur skiduniversitetsgruppen fick vi förstärkning från skidskyttarna, både universitets- och landslagsåkare. Jag och Oskar Kardin skämtade om att vi skulle se till att inga skidskyttar skulle vara kvar i förstaklungan efter 10 min. Det uttalandet fick vi äta upp direkt för ungefär 40 sekunder in i AII-blocket så var det landslagsskidskytten Simon Hallström som låg i tät och splittrade gruppen direkt, bara jag och Kardin valde att hänga på. Vi bildade en tremannaklunga som höll bra fart. Fredrik Uusitalo hade placerat ut koner på banan där vi skulle köra impulser, blev nog totalt 15 st. Farten ökades successivt och efter 60 minuter hade jag närmare 30 min i AIII-zonen. Ett fint pass, stakningen kändes bra!

Victor Olsson hade stadions sjukaste hjälm och glasögon.
Victor Olsson hade stadions sjukaste hjälm och glasögon.

Igår, onsdag, hade Uusitalo komponerat ihop ett intervallpass på en regnig rullskidbana där vi skulle köra skiathlon. Han skämtade om att man oftast bara kör det två gånger per år, typ veckan innan SM för att testa skiathlon-pjäxorna och sedan själva SM-distansen. Ligger någonting i det! Vi körde en bana som mätte drygt 5 km, fyra varv skulle vi åka, vartannat klassiskt och vartannat skate. Ett helt okej pass även om det var ganska kallt att åka i kortärmat under de första 20 minuterna. Tröskel var planen men som vanligt i en klunga med testosteronstinna herrar så blev det lite hets under sista 5 minuterna. Tog hem spurten, gött för självförtroendet att ”vinna” en tröskelintervall. Det kändes dock ganska fjantigt direkt efter målgång. Hade dessutom ett slag mindre i medelpuls än under ”AII”:n dagen innan. Fint. Tycker dock att det är lite segare att samla mycket hjärtslag när man fryser. Det mest anmärkningsvärda är att Kardin hade 5 slag lägre medel- och maxpuls under AII-passet än under detta intervallpass, haha!

Upplagt för skiathlon
Upplagt för skiathlon
Nöjda pojkar efter en intervall på 56 minuter.
Nöjda pojkar efter en intervall på 56 minuter.

På eftermiddagen blev det gym. Gick helt okej.

Kettlebell swing. 5 x 8 st, 32 kg. 1 min vila.
Kettlebell swing. 5 x 8 st, 32 kg. 1 min vila.
Hämtade ut ett tungt paket från Energysport och High5! Vägga lär man inte göra den närmsta tiden.
Hämtade ut ett tungt paket från Energysport och High5! Vägga lär man inte göra den närmsta tiden.

Idag har det spöregnat hela dagen. Jag har genomfört två distanspass, ett klassiskt rullskidpass på banan och sedan löpning på eftermiddagen. Jenny har haft vilodag från träning men inte från matlagning!

Protein
Protein
Goväder.
Goväder.
Sprang den röda 10 km slingan som startar uppe vid stadion
Sprang den röda 10 km slingan som startar uppe vid stadion
Asics DS Trainer, Stockholm Marathon Etd.
Asics DS Trainer, Stockholm Marathon Etd.
Idag var denna regnjacka från Under Armour välbehövlig!
Idag var denna regnjacka från Under Armour välbehövlig!

En tanke på “Skiathlon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.