Toblach – torsdag, fredag, lördag

Hallå!

Jag och David "Frillen" Frisk efter tisdagens intervaller.
Jag och David ”Frillen” Frisk efter tisdagens intervaller. OBS, jag har handskar i fickan, det är inte ost- och efterrättsmage.
I onsdags arrangerade jag och Rasmus tävling, kast med liten energikaka.
I onsdags arrangerade jag och Rasmus tävling, kast med liten energikaka.

Torsdag:

Stakintervaller i Österrike, ca. 30 min utanför Toblach. 3 x 8 min tröskel, sedan 6 x 4 min upp mot Obertilliach (total 48 min). Egentligen var tanken att vi skulle gå skidgång men onsdagens snöande gjorde att snötäcket var för tjockt högst upp i slalombacken vi skulle gå uppför.

David Frisk lade ribban högt under den första minuten på första intervallen, vi andra hade ingen chans att hänga på i hans start. Följande intervaller lugnade han ned sig något och jag och Simon Hallström tog över stafettpinnen. Vi två hade riktigt bra tryck uppför, tyvärr så blev vi avbrutna 3 minuter in i den 5:e intervallen av Österrikisk polis. I Österrike är det olagligt att åka rullskidor på vägarna så vi hade tur som endast kom undan med en ordentlig avhyvling, hela gruppen riskerade böter om vi fortsatt. Nåväl, det blev ett riktigt fint pass men det kändes som ett riktigt antiklimax då man laddat för den sista intervallen och gjorde sig redo mentalt för att spurta.

Herrarna efter stakintervallerna.
Herrarna efter stakintervallerna.

På eftermiddagen körde vi lite olika upplägg, vissa sprang, vissa åkte rullskidor. Själv så åkte jag ett distanspass på rullskidbanan innan jag körde ett styrkepass i hotellets gym.

Fredag:

Det legendariska Drei Zinnen-passet stod på schemat. Vi blev avsläppta 20 km och 1400 höjdmeter nedanför toppen. Vi började med skate och efter drygt halva sträckan bytte vi till klassiskt. Eftersom det stod ”AII” på programmet så fick man läsa mellan raderna: ”AII eller fortare” låg nog närmare sanningen. Detta passet har fått ganska hög prestige, kanske för att det är fritt fram att åka fort och dessutom är målet på 2400 m.ö.h.

På väg mot avlämningsplatsen. Skidskytten Linus Karlsson, även han från Älvsbyn, är redo med stavar + rullskidor i framsätet.
På väg mot avlämningsplatsen. Skidskytten Linus Karlsson, även han från Älvsbyn, är redo med stavar + rullskidor i framsätet.
Linus skulle ha segern! Ingen tid skulle få spillas, därför knäppte han på rullskidorna i bussen.
Linus skulle ha segern! Ingen tid skulle få spillas, därför knäppte han på rullskidorna i bussen.

Längdherrarna (jag, David Frisk, Rasmus Hörnfeldt) höll hög AI/låg AII fart under större delen av passet, ingen av oss gick för seger.  Linus Karlsson fick tyvärr se sig besegrad av Simon Hallström som slutade som segrare på imponerande 1.45 timmar, ryktas om tröskelfart hela vägen!

Jag under skatedelen.
Jag under skatedelen.
Skidbyte innan den riktiga stigningen upp mot Drei Zinnen.
Skidbyte innan den riktiga stigningen upp mot Drei Zinnen.
Jag med 20 meter kvar till slutet av vägen.
Jag med 20 meter kvar till slutet av vägen.
Jag och Simon Hallström på toppen
Jag och Simon Hallström på toppen
Två älvsbybor uppe vid Drei Zinnen, något högre än vårt kära Kanis.
Två älvsbybor uppe vid Drei Zinnen, något högre än vårt kära Kanis.
Gänget
Gänget

På eftermiddagen körde vi längdåkare löpning/elghufs/skidgång längs en led som slutade uppe vid Plätzwiese där vi körde intervaller i tisdags. Ledarna släppte av oss i botten innan de körde upp till toppen för att sedan springa utför och möta upp oss. Passet blev 15 km och 980 höjdmeter. Perfekt väder, perfekt lutning, perfekt underlag. Skönt att bara få springa uppför!

Hyfsat fint!
Hyfsat fint!
Här kan man träna!
Här kan man träna!
Jag och min rumskamrat Hörnfedlt.
Jag och min rumskamrat

Idag, lördag, har vi planerad vilodag. Jag passar på att göra bort lite arbete nu på förmiddagen. Efter lunch blir det eventuellt spaavdelningen där det bjuds på två olika pooler och sex stycken olika bastusorter. Kanske lånar vi cyklar och drar en sväng på stan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.