Testat Aftershokz Bluez 2-hörlurar

Aftershokz Bluez 2

aftershokz-bluez-2wpid-img_20150903_164951.jpg

wpid-img_20150925_131428.jpg

Jag har nu testat hörlurarna jag fick från Skistart.com i några veckor. När jag tränar själv så lyssnar jag gärna på poddar, en favorit är P3 Dokumentär där jag snart plöjt igenom alla avsnitt sedan 2005. En annan favorit är Mammas nya kille, även det på P3 och som nu har börjat sändas igen, tyvärr så känns det alldeles för länge med en vecka mellan de 60 minuter korta avsnitten.

Jag skrev innan jag testat dem att det största problemet skulle bli att komma ihåg att ladda hörlurarna. Även om så varit fallet så har det inte varit några problem, batteritiden imponerar och jag har nog använt dem upp mot 7-8 timmar utan att ladda dem. De har ännu aldrig varnat för låg batteritid så de klarar nog den utlovade batteritiden på 12 timmar.

De sitter bra på huvudet och jag har aldrig upplevt att de trycker för hårt, brukar kunna få lätt huvudvärk av heltäckande headsets, det är ingenting jag upplevt med Aftershokz.

Hörlurarna passar bra med hjälm. Eftersom de har en öppen konstruktion som inte döljer hörselgången så hör man trafik, kompisar etc. De har fungerat bra vid löpning och rullskidpass med flack åkning. Vid höga hastigheter utför (35 km/h+) så  blåser det för mycket för att man ska höra, speciellt i Östersund som ofta bjuder på kraftiga vindar.

Tyvärr passar de mindre bra tillsammans med Oakley-glasögon som har ganska bred skalm (testat med Radarlock och Radar EV), med mina Razor Blades som är smala är det däremot inga problem. Just Oakley har nog extra breda skalmar på sina sportmodeller så kan tänka mig att det inte är några problem med andra glasögon-märken (varför man nu skulle välja andra märken än Oakley är väl en annan fråga).

Vistas man mycket i trafik så rekommenderar jag dem starkt trots det lökiga namnet med kanske ett ”z” för mycket. Envisas man med att springa löptävlingar med hörlurar så är nog dessa ett måste just eftersom du hör vad som händer runt omkring dig.

Det kan även tilläggas att konstruktionen gör att ljudet inte går rakt in i örat. Skäms man väldigt mycket över sin musiksmak så bör man veta att risken finns att andra kan svagt höra vad som spelas i hörlurarna om man kommer inom 1-2 meter.

Jag kommer fortsätta använda dem, framförallt vid löpning och sedan längdskidor där hastigheterna inte blir lika höga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.