Toblach, söndag, måndag, tisdag

Hej!

Söndag:

Efter lördagens vilodag hade vi 15 km skaterace på ortens rullskidbana på schemat. Fyra varv där vi skippade de sista 200 meterna på banan (över bron mot rullskidvallen). Jag kände mig riktigt stark och gjorde nog ett av mina bästa lopp på rullskidor där jag lyckades plocka hem vinsten. Åkte på Marwe 6:or och körde inte många tag på 2:ans växel, tror att de många stakpassen har gett fortsatt utdelning även på skate.

På eftermiddag sprang vi en kortare tur innan vi körde cirkelstyrka med Mats. Under löpturen hann vi med att plocka en hel del höjdmeter. Under slutet av turen hittade vi en gammal bunker som jag och Simon Hallström passade på att undersöka.

Löpning runt sjön som ligger strax bakom hotellet
Löpning runt sjön som ligger strax bakom hotellet
På äventyr
På äventyr

Cirkelstyrkan bjöd på en blandat kompott av övningar som utmanade styrka och balans. Kan nog vara bra för mig att slänga i ett lite annorlunda styrkepass då och då för att utmana kroppen.

På kvällen anslöt Robin Norum som tävlat i rullskid-VM i Val di Fiemme, ca 160 km från Toblach. Med sig hade han två medaljer, ett brons från teamsprinten tillsammans med Anton Karlsson, ett silver från den avslutande skate masstarten samt en medalj + pokal för seger i den totala världscupen, mäktigt! Det firades med tårta efter att vi avslutat middagen.

wpid-img_20150928_135303.jpgwpid-img_20150928_135357.jpg

Måndag:

Löpning/skidgång upp mot Pfannhorn, 3.30 h och totalt 1830 höjdmeter! Ett riktigt fint pass där minuterna susade förbi och helt plötsligt var man klar. Skulle nästan klassa dessa träningstimmar som ”gratis” jämfört med att försöka samla 3.30 h löpning hemma i Älvsbyn eller i Spikbodarna i Östersund.

wpid-img_20150928_134456.jpg
kring 2400 m.ö.h om jag minns rätt
wpid-img_20150928_134806.jpg
Rasmus funderar över livets stora frågor
Frillen ständigt ätandes på någonting
Frillen ständigt ätandes på någonting
Halli och Frillen
Halli och Frillen
wpid-img_20150928_134208.jpg
Jag med ordentlig svettfläck från vätskebältet

På eftermiddagen körde vi två timmar stakning där sista halvtimmen kördes längs vägen upp mot Pragser Wildsee, en stigning på drygt 250 höjdmeter. Oförskämt pigg när stigningen började med tanke på att man avverkat 5 timmar under dagen. Tobias ”Starwidsson” Arwidsson höll tempot uppför och som sig bör så blev det en ordentlig spurt på toppen. Där gick jag vinnande ur även om David Frisk utmanade ordentligt.

En bra dag på 5.30 h!

Tisdag:

… Och inatt vaknade jag av att jag var ordentlig torr i halsen. Obehaglig känsla som höll i sig under morgonen. Avstår därför dagens träningar. Vore ju förbannat drygt om man ska lyckas bli sjuk i Italien igen efter 9 månader med 0 st. sjukdagar.

Imorgon är sista träningsdagen, finns väl en risk att jag avstår den också, vågar inte riskera någonting efter denna grymma (grymt bra, grymt jobbig) träningssommar/höst. På torsdag reser vi hemåt.

2 reaktioner till “Toblach, söndag, måndag, tisdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.