Almåsa, A2 och höstleverans från Under Armour

Tja

Något av det första jag gjorde efter jag anlänt till Östersund var att cykla ned till Gulf och hämta ut ett paket från Under Armour bara några minuter innan de stängde. Kunde helt enkelt inte vänta till nästa dag då jag var väldigt nyfiken på höstkollektionen.

Medan jag och Jenny satt och packade upp var jag tvungen att stanna upp och verkligen njuta av stunden, försöka spara minnet från när jag sitter och provar klädesplagg efter klädesplagg från min drömsponsor (jag har ju trots allt beställt U A-kläder från England de senaste fem åren). Det är sånt man vill komma ihåg, man vet aldrig vad som händer i framtiden. Att arbeta som idrottare är väl något av det mest osäkra yrkesvalet, en eller två dåliga säsonger så kan man vara tillbaka på noll.

Tänkte även tillbaka på förra vintern och hur hopplöst mycket kändes. Levde på sparade pengar, åkte för en liten klubb där pappa vallade och tillhörde inte någon träningsgrupp eller hade någon coach. Inför den här säsongen är allting annorlunda vilket jag är tacksam över, har många att tacka över för det (framförallt mamma)!

wpid-img_20151006_193554.jpg
Höstkollektionen, rena rama pornografin för en prylnisse som mig.
wpid-img_20151006_193740.jpg
Nya Speedform Gemini skorna .

Träning då:

Igår, tisdag, så skjutsade Uusi ut oss till Andersön ca. 20 km utanför Östersund. Där sprang vi i 1.20 h innan vi åkte rullskidor hem. Kanonfin löpning  där ute! Väldigt lite kupering men fin skog och utsikt även om jag mest tittade ned på stigen och försökte undvika att snava på rötter. Åkningen hem var fin, lätt medvind/sidovind. Totalt var vi ute i 2.35 h.

wpid-img_20151006_193123.jpgwpid-img_20151006_193250.jpg

Igår eftermiddag var det dags för veckans roligaste pass och som på senare tid (eller ja, redan första passet), blivit lite väl prestigefyllt. 60 minuter AII (hård distansfart) i ett svep med en hel del impulser inlagda. Nytt för denna vecka var att avståndet mellan konerna där vi kör impulser var betydligt längre. Med nya backen avstängd fick vi istället köra den betydligt brantare men kortare Granrisbacken. Jag, Karl-Johan W och Andreas Holmberg bildade en tätklunga efter sisådär 45 sekunder. Senare anslöt även Älvsbyns skidskytt Linus Karlsson som hälsar på i Östersund i två veckor. Jag och Karl-Johan hade några hårda duster i impulserna där han oftast gick segrande ur, han har fin maxhastighet i sin stakning. Efter ca. 50 minuter trissades farten upp ännu mer då K-J började leka tv-kommentator för Vasaloppets sändning år 2019. Sista ”impulsen” (nog var den 20 sekunder lång?) var prestigefylld och jag fick än en gång se mig slagen av K-J.

Imorse hade vi samling 08.00 vid tennishallen (ca. 50 sekunder löpning från Björkbackavägen). Bussen gick mot Almåsa och planen var tre vändor upp (ca. 45-48 min tot). Vi var ett bra gäng där Arvid Forss var starkast, sinnessjukt tryck under de sista fem minuterna. Jag hade en helt okej dag, första fartpasset efter min kortare viloperiod efter sjukdomssymptom. Känns som att jag är helt tillbaka nu.

Efter passet tog jag en Zero-tablett från High5 som innehåller mycket salt (0.5 g) och magnesium (56 mg, 373% av RDI). Förenklat sett så är det en Bakis-tablett men med en blandning som riktar sig mot idrottare. Dessutom innehåller de noll kalorier vilket kan vara fördelaktigt i deff-tider som dessa. Det finns även High5 Zero Extreme som även innehåller 75 mg koffein vilket motsvarar ungefär en halv kaffekopp. De är riktigt fina under distanspass där man inte vill tillföra några som helst kolhydrater men ändå hålla saltbalansen intakt och även få sig en liten kick av koffeinet.

wpid-img_20151007_135242.jpg
High5 Zero
High5 Zero Extreme
High5 Zero Extreme

Avslutar med ett citat från ett riktigt deppigt inlägg från förra hösten:

”Kanske om man vore en riktig stjärna så skulle man märka av skidboomen som råder i landet just nu. Hela svenska folket samlas i tv-sofforna framför vinterstudion och Vasaloppet slår ständigt nya rekord. Folk vill att svenska längdskidåkare ska spöa norrmännen. Själv har man färre samarbetspartners än någonsin, ingen svarar på e-mail, lokala företag ska fundera på saken, utrustningssponsorer vet väl knappt hur man ser ut och själv harvar man runt och tror det ska bli bättre en vacker dag. Hade man fått göra en WC-start, vara med i ett utvecklingslandslag eller ta medalj på en cup kanske man hade något konkret att komma med och kanske skulle situationen bli annorlunda. En vacker dag kanske. Förstår att en topp 20 placering i Bruksvallarna inte låter som något att hänga i granen för en som inte är insatt.”

Så jävligt var det då. Lite mindre jävligt nu. Känner fortfarande igen mig i e-mail problematiken.

Nu ska jag ut och köra skate på banan, man lär ju träna så man kan åka fort till vintern, det är ju bara den lilla detaljen kvar. Hörs

4 reaktioner till “Almåsa, A2 och höstleverans från Under Armour

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.