Mallorca, träningsdag 1 och 2

Tja!

Resan hit gick smidigt, enda incidenten skedde vid säkerhetskontrollen då Jenny hade glömt den största sax jag någonsin sett i sitt handbagage. Vi käkade lunch på Alfredos på Sky City, de brukar ha bra käk och är man snäll så kan man få hämta mer käk, både en och två gånger.

Vi anlände till hotell Piscis kring kl. 22 och det första vi gjorde efter vi checkat in var att hitta ett ställe där vi kunde käka pizza då vi inte ätit något ordentligt sedan lunchen.

Söndagen startade med en fin frukost innan vi åkte mot Port Pollenca för att möta upp Kalix SK som varit på läger här hela förra veckan. Skateintervaller stod på schemat och sprint-specialisten Jacob Engström hade lagt upp passet, 5 x 4 min AIII+. Med på passet deltog Johan Häggström, Jacob, Jens Andersson, Niklas Niska (som nyss bytt från BSK till en finsk klubb). På tjejsidan fanns Jenny, Clara Auland (Sävast SK) och Helena Lundkvist. Simon Öberg har trappat ned på sin skidsatsning och ställde upp som chaufför detta pass.

Vi körde backen Coll de la Creuta totalt två gånger. Den ligger vid öns nordligaste spets som avslutas vid Cao de Formentor. Jag hade en riktigt bra dag även om jag inte trivs så våldsamt mycket med sub 5 min intervaller. Jag, Johan och Niska bildade en stark förstaklunga där jag och Johan turades om att dra. Vi körde totalt 6 st intervaller. Grymt bra pass, snittade 94% under den sista intervallen och en maxpuls på hela 195, 4 slag från max.

På eftermiddag mötte vi och Kalix upp med Udéns Ski team som även de hade sin första träningsdag på Mallorca igår. Vi siktade på en topp som låg i närheten av Alcudia med Erik Melin Söderström som vägvisare. Svinnet i gruppen var påtagligt efter den första toppen, långlopparna stack iväg utför, Niska försvann i ett rasande tempo som vanligt och resterande av oss ”yngre” siktade på en annan topp som sedan skulle visa sig innehålla en del klättring. Utsikten från den toppen var en fin belöning!

wpid-img_20151012_142258.jpg

Idag, måndag, har jag och Jenny stakat i tre timmar, jag på Elpex 3:or och hon på de rosa PU 2:orna. Systrarna Bångman kom hit igår förmiddag och tipsade oss okunniga om en tur som lämpade sig för stakning. Turen kan kortfattat beskrivas så här: Alcudia – Port Pollenca – Cala de Sant Vivenc (förlängning) – Pollenca – sa Pobla – Alcudia. En bra tur, 15 fartlekar, några mindre stigningar och inga dödsbackar utför. Lite väl tung trafik stundtals kanske. Vi har fått låna en cykelkarta av Daniel Gustavsson som kommer hit imorgon tillsammans med sitt team, den kom till användning under passet.

wpid-img_20151012_134957.jpg

wpid-img_20151012_144430.jpg

Under eftermiddagen var planen att vi skulle gymma och löpa. Tyvärr bjuder inte Piscis på någon lokal som lämpar sig åt lyft med tunga vikter. Efter en vag beskrivning på knackig engelska av receptionisten så hittade vi ett gym ca. 5 min löpning från vårt hotell. Gymmet var i själva verket en boxningsklubb där de hade klubbträning denna eftermiddag. Ägaren lät oss ändå använda rummet med de fria vikterna vilket var riktigt schysst. Ett bra gympass som följdes upp av en timme löpning.

Hittills har vi haft som högst 27 grader både igår och idag, jag trivs dock i riktigt varma temperaturer. Solen stekte på fint idag och den korta tights-brännan som aldrig riktigt dök upp i somras börjar göra sig synlig.

Imorgon ska vi ut på ett tre timmar långt träningspass. På eftermiddagen vilar vi, lägligt nog så ska det regna en del då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.