Stakintervaller uppför Sa Calobra med Udéns Ski Team

Hej!

Onsdag: 

FM: 2.15 skate, 10 fartlekar. Jag och Daniel Gustavsson körde på 6:or, Jenny körde på Elpex 2:or. De andra i Team Skididrott och Torsby sprang istället.

EM: 1.30 stakning uppför med Daniel och Victor Gustavsson (IFK Mora). Fint pass, lagom stigning!

 

teamudens-logo

Torsdag: Blev inbjuden av Daniel Nordebo att delta på deras intervallpass uppför Sa Calobra, en backe på ca. 10 km och ca. 680 höjdmeter. En fin snittlutning blir det om man räknar på det, speciellt med tanke på att vi skulle staka upp. På 3:or.

Grabbarna i team Udéns Ski Team består av Älvsbybon Daniel Nordebo, 31:a i årets Vasalopp, Erik Melin Söderström, topp 30 i Vasaloppet två gånger samt Markus Jönsson som varit topp 20 på Vasaloppet fem gånger och med en 9:e placering som bäst! Starka grabbar man fick chans att träna med!

De andra i teamet körde Swenor 3:or, jag körde Elpex 3:or på Evolution-stommen. Planen var 4-5 st 10 min intervaller i tröskelfart med 1 min vila mellan varje.

Tänkte hålla mig lugn i första intervallen men det blev ändå så att jag låg och drog efter ca. 30 sek. Kände mig pigg muskulärt, har ju bara kört ett intervallpass sen vi kom hit medan de andra grabbarna hade hunnit lasta tre hårda pass innan dagens prövning.

Den andra intervallen drog Erik Melin Söderström. Det gick hårt men jag tyckte det kändes kontrollerat. Tredje drog Markus Jönsson. Någonstans i mitten av sen intervall la han in några ryck som gav någon meter men jag och Erik kom alltid ikapp. Jag drog den fjärde. Tyckte jag hade bra tryck även om det var sjukt jobbigt. Den sista intervallen som tog prick fem minuter drog Erik igen. Markus tog spurten som gick i ett respektabelt motlut. Jag var några sekunder bakom och sedan rullade Erik in ytterligare några sekunder bak.

Riktigt kul att få hänga med starka långloppsrävar uppför även om de troligtvis är betydligt mer sliten än vad jag är. Jag hade en bra dag och jag fick höra att de intervaller jag drog kändes som att de gick fortast. Kul med tanke på att jag alltid varit rätt kass på stakning.

12088268_525877830903554_5683710314162392220_n
Inför första intervallen!

På eftermiddagen körde jag skate i 2.30 tillsammans med nyss nämnda grabbar. Med oss hade vi även en ledare för Team Jobzone. med 15 minuter kvar av passet blev jag inbjuden att ta deras sista plats i bussen imorgon. Deras plan är att köra samma backe, Sa Calobra, fast skate. Blir tufft men samtidigt kul att få träna med världscupvinnare som Pål Golberg och Timo Andre Bakken!

Dåligt med bilder från idag, fixar det senare! Vi hörs!

8 reaktioner till “Stakintervaller uppför Sa Calobra med Udéns Ski Team

  1. Vill ni ha en värre backe ska ni bege er till Esporles och terrängen i no mans land innanför den byn. En backe så jäkla brant att det knappt gick ta sig upp, 2km tortyr, reeeeal hard….a.k.a Häxbacken

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.