Intervallpass med Team Jobzone

Hej!

Några bilder från torsdagens intervallpass uppför Sa Calobra, stakning med Udéns Ski Team på 3:or:

3:e intervallen. Markus Jönsson, Melin Söderström, jag
3:e intervallen. Markus Jönsson, Melin Söderström, jag
Hela gruppen som körde backen.
Hela gruppen som körde backen.
Två utflyttade Älvsbybor efter ett väl genomfört arbete.
Två utflyttade Älvsbybor pustar ut efter ett väl genomfört arbete.

Intervallpass tillsammans med Team Jobzone

Hade missuppfattat två saker inför gårdagens intervallpass tillsammans med Team Jobzone ”Verdens raskeste langrennslag”:

  1. Herr Golberg är inte med i det laget. Det är däremot Bakken, han har inte vunnit någon WC, däremot var han 3:a i WC-sprinten i Östersund i vintras där han även vann prologen.
  2. Vi skulle inte köra den legendariska Sa Calobra (som jag kört dagen innan med Udéns Ski Team) utan istället backen från Pollenca mot Lluc ”MA10”. Den backen stakade jag uppför tillsammans med Daniel och Victor i onsdags. Den innehåller långa men inte tokbranta backar, kör man klassiskt så skulle jag gissa på att det mestadels är stakning med frånskjut. På skate kan man köra 3:ans växel hela vägen.

Jobzone använder Swenor 2:or på skate samt Swenor 3:or på klassiskt. Jag åker ju på Elpex-skidor, ibland monterade med Marwe 6:or på skate, men eftersom jag ville ha exakt lika rull så lånade jag ett par Swenor av Victor Gustavsson. Tack för det! Victor skulle tillsammans med de andra köra ett klassiskt distanspass så då passade det ju bra att han lånade mina Elpex 3:or på Evolution-stomme.

Jag fick skjuts till backen av deras ledare Peter i en Fiat 500, fruktansvärt kass hyrbil det där. Resten av laget åkte minibuss dit. Efter ca. 20 minuter uppvärmning nedanför backen var planen att vi först skulle köra en intervall på 6 minuter i något lägre fart och sedan bränna av 5 min + 5 min + 4 min + 4 min + 3 min + 3 min i AIII+ tempo och med 2.00 – 2.30 minuter vila.

Vi var sju stycken herrar, sex från Jobzone och så jag då. Två av åkarnas flickvänner hjälpte med service och skjuts. Peter körde egna intervaller på klassiska skidor.

Jag la mig sist under den första intervallen som då var 6 minuter. Klungan hölls ihop och det var ganska skönt att få börja i AII tempo.

På första 5:an tyckte jag det gick ganska lugnt, två åkare stack iväg efter ca 3 minuter och ingen annan orkade täppa igen den luckan. Jag rundade då hela klungan och gick ikapp de två åkare som stuckit iväg. På den andra 5:an var det samma visa igen fast denna gång var jag mer på hugget. Stannade dock bakom killarna i utbrytningen under hela den intervallen också.

I vilan när vi stod och drack tyckte M. C. Falla att jag såg för pigg ut för att inte vara med och dra. Sagt och gjort, efter 1.30 min in i den första 4-minutersintervallen gick jag upp och tryckte. Tyckte att de lät andfådda bakom mig och att antalet stavspetsar som slog mot asfalten bakom blev färre och färre. När intervallen var slut så hade jag ingen kvar bakom mig. Riktigt skön känsla att titta ned i backen och norska åkare stå på rad långt ner i backen och hänga över sina stavar. Det vill jag gärna uppleva fler gånger!

Nästa 4-minutare körde jag från start. Hade en norrman med mig när intervallen var slut och med stora avstånd bakåt.

Första 3:an drog A. Myran Steen i ett ursinnigt tempo, jag klarade precis att hänga med under de första 90 sekunderna, sedan blev det lite utför och vilket gör det betydligt mer tacksamt att ligga bakom.

Sista intervallen startade jag. Med 1 min kvar gick Myran Steen om men jag kunde nätt och jämnt bita mig kvar under hela körningen även om de sista 15 sekunderna kändes väääldigt långa. Återigen stora avstånd bakåt.

Ett av mina bättre intervallpass någonsin, kunde ligga på 94-95 % av max och pumpade på i 3:ans växel minut efter minut. Älskar att ligga kring 188-189 pulsslag, där mår min kropp och knopp som bäst.

Tittar jag tillbaka på höjdpunkterna från de senaste veckorna så kan jag konstatera att jag aldrig varit så här bra tidigare. Inte i närheten.

På eftermiddagen åkte jag ett klassiskt distanspass samtidigt som Jenny, Team Skididrott och Team Torsby körde intervaller i Formentor. De började med en 10-minutersintervall på platten innan de körde tre vändor upp (ca. 12-15 minuter skulle jag gissa på). Offerdals SK bor också på vårt hotell, de skulle egentligen varit med men valde att köra under förmiddagen istället.

Ingela Anderssons och Bettan Högbergs båda mammor är med och skjutsar de båda teamen + jag och Jenny. Riktigt schysst. Jag utnyttjade möjligheten till skjuts under passet och åkte ned med de andra som körde intervaller.

1.40 h totalt med någon minut i den högre AI-zonen, fick lite hybris ibland. Svårt att hålla distansfart medan de andra får ha roligt och åka intervaller…

Jenny upp mot Formentor
Jenny upp mot Formentor

wpid-img_20151016_184543_resize_20151017_185556.jpg

Idag, lördag, har vi haft en vilodag. Sex stycken träningsdagar har jag och Jenny hunnit avverka här. Fyra träningsdagar kvar. Team Skididrott och Torsby är här fram till på onsdag medan vi åker hem på torsdag.

En hel dag på stranden har vi hunnit med idag.
En hel dag på stranden har vi hunnit med idag.

Redan på måndag veckan därpå ska jag till Saxnäs på snöläger med klubben. Hoppas bara det finns snö då!

En månad kvar till tävlingspremiär. Hade gärna kört nu!
En månad kvar till tävlingspremiär. Hade gärna kört nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.