Mallorca, vecka 2

Hej!

Igår, söndag, började vi träningsdagen med ett styrkepass på hotellets solterass. Jag och Jenny hjälptes åt att göra en del övningar som krävde två personer, bl.a. enbensböj med flickvän/pojkvän på ryggen. Rutinerade Bettan hade även med sig Redcord band där man kunde göra en del jobbiga övningar för överkroppen. Avslutade med 10 min kontinuerlig bålträning.

Efter det så sprang vi 1.30 h. Jag, Daniel och Bettan bildade en tätklunga. Vi sprang till en av topparna som vi plockade tillsammans med Kalix SK för en vecka sedan. Vi skippade dock den andra toppen som ligger just bredvid, den kräver en del klättring för att bestiga.

Danne och Bettan på toppen
Danne och Bettan på toppen

På eftermiddagen var det dags för dagens kraftprov, en 60 minuter lång intervall uppför den ”vanliga” vägen, Pollenca – Lluc (Mallorcaväg 10). Det är den väg vi använt oss av flest gånger under detta läger. Den har sina brantaste partier under den första milen, sedan avlöses backarna ibland med lite utförskörningar. På skate blir det nästan ett konstant tuggande på 3:ans växel. Ingelas pojkvän Victor Gustavsson körde klassiskt och körde knappt en minut på diagonalen.

Vi var ett stort gäng som körde, Team skididrott, Team Torsby, jag, Jenny och Victor. Bettans och Ingelas mammor agerade chaufförer i två bilar.

Bild från fredagens Formentor-pass. Samma gäng då som igår!
Bild från fredagens Formentor-pass. Samma gäng då som igår!

Jag hade Marwe 6:or på Elpex F1-stomme (drömkombination) och Daniel hade Marwe 0:or på Marwes compositstomme.

Jag öppnade ganska hårt och jag och Daniel var ensamma efter 4 minuter. Jag och Daniel hjälptes åt att hålla fart efter att jag lugnat ned mig en aning. Efter ca. 25 minuter kom Victor Gustavsson ikapp på sina klassiska Swenor 2:or på Alutech-stomme. Vi åkte alla tre tillsammans i 20 minuter innan Victor gick upp och tryckte stakning med frånskjut. Då gick det fort men jag hängde på. Under sista minuten spurtade jag hejvilt. Det var kul!

Nedvarvning efter intervallen
Nedvarvning efter intervallen

Inte samma superduperkänsla som tidigare intervallpass men fortfarande bra. 60 minuter kändes dock drygt. Lite annorlunda för mig att köra intervallpass på eftermiddagen men det ska man väl lära sig klara av också. Vi hann i alla fall 18.5 km och plockade 660 höjdmeter. Jag hade en medelpuls på 89%. Helt ok!

Sjukt varmt i början, fick nästan panik nånstans mellan 10-15 minuter, 26 grader är varmt när man åker uppför. Så här i efterhand skulle man åkt med vätskebälte, det gjorde de flesta förutom jag och Daniel. Jag hade i alla fall en koffeingel instoppad i kalsongerna som jag tog efter 40 minuter.

Idag har vi kört dagens enda pass, stakning mot Pollenca på några av de oräkneliga småvägar som finns i närheten. Vi avslutade upp mot Victoria kyrkan utanför Alcudia. 10 impulser/fartlekar hann vi även med.

 

Dagens bästa stavtag
Dagens bästa stavtag

IMG_20151019_204442_resize_20151019_204552

Börjar känna av de fyra fartpassen man kört hittills, alla har i princip varit med maxinsats.

Imorgon väntar lägrets 5:e och sista intervallpass, 45-60 minuter totalt från Selva mot Lluc. Jag tänkte köra klassiskt då.

"Men Danne då! ;)"
”Men Danne då! ;)”
Team Skididrott
Team Skididrott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.