Hemma + Fischer + Suunto

Hej!

Höst, en månad kvar till säsongspremiären och årets utrustning börjar trilla in!

Fischer

wpid-photogrid_1445617876863.jpg
Åtta nya par av årets modell.

Idag har jag hämtat ut alla tävlingspar jag äger hos DHL en bit utanför Östersund. Både gamla och nya par har varit nere i Uppsala där de slipats hos Patrik Ingesson på Team Sportia. Det känns verkligen tryggt att lämna dem till någon som har kopplingar till klubben.

Detta är ännu en fördel med att tillhöra en större klubb, har alltid varit en förbannad stress från det att man fått skidorna i mitten av oktober till att man ska hinna mäta spann, välja slip till resp. par, hitta någon som kan slipa etc. Nu har de mätts ut i SkiSelector och har samma slip som de flesta andra i klubben.

Detta blir bra!

Från Polar RC3 till Suunto Ambit3 Peak

wpid-img_20151023_172252.jpg

Har fått hemskickat en Suunto Ambit3 Peak Black.

Min Polar RC3 har ”hängt med” i två år. 25% av skärmen har varit trasig de senaste 50 veckorna. Är lite kluven i mina åsikter till min RC3:a, jag tror faktiskt att alla jag känner haft ordentliga problem med denna modell, pulsen skenar upp i 120% av max, klockan tappar kontakten med pulsbandet etc  etc. Jag har varit besparad de problemen.

Tyvärr tycker jag att Polar felprioriterat en hel del saker de senaste åren, den vanliga intervallfunktionen som 15/15 sek eller 30/30 sek som var standard i de äldre klockorna är bortplockade, istället finns värdelösa coaching-funktioner (använder någon dessa?), icke-anpassningsbara displayer och ett litet minne. Nu har ju m400 och v800 ersatt denna modell och av dem har jag ingen erfarenhet. Däremot är det ju märkligt att dessa klockor som riktar sig mot elitidrottare (sponsor till skidskytte- och längdlandslaget) tycker att man ska vila i tre dagar efter dagens första pass, även om man ställt in klockan på elitnivå+. Polars service är dock 10/10, Jenny skickade in sin klocka en tisdag och fick tillbaka den med nytt pulsband samma torsdag.

Min Polar RC3 har fått stå ut med åtminstone 1500 timmar träning. Nu kanske det är dags för den att få somna in för gott?
Min Polar RC3 har fått stå ut med åtminstone 1500 timmar träning. Nu kanske det är dags för den att få somna in för gott?

Nåväl, har varit en trogen Polar-användare i minst 10 år men nu är det dags att prova på nått nytt:

wpid-img_20151023_172211.jpg
Hallå där!

Ska bli spännande vad våra grannar i öst kan erbjuda med denna klocka! Väldigt simpelt att komma igång med klockan och har hunnit leka med lite funktioner idag. Grymt att man kan ansluta klockan till telefonen via Bluetooth och sedan mixtra med klockans inställningar via mobilen. Suuntos träningsapp ”Movescount” har jag hört gott om, ska bli kul att nörda in sig i den.

wpid-img_20151023_150644.jpg
Snygg är den

Craft Podium Leather Glove

wpid-img_20151023_172414.jpgVia min klubbs samarbete med Craft så får jag handskar från nämnda tillverkare då jag behöver. Igår hämtade jag ut den senaste handsken i deras kollektion, Podium Leather Glove som bl.a. Marit Björgen åkte med under VM i Falun. Genom alla år jag åkt skidor har jag hunnit testa en hel del olika märken och modeller. En av mina favoriter är ett par Sinisalo från början av 2000-talet men som tyvärr nötts upp för längesedan. Nu när jag inte har något kontrakt med handsktillverkare så kan jag ärligt säga att den handske som passat mina händer absolut bäst är Craft Power WS, har nog köpt minst tre-fyra par av den modellen genom åren.

Craft
Craft Power WS

Podium Leather verkar vara snäppet bättre då passformen verkar ännu tightare och den nu har läder på insidan. Detta blir en bra tävlingshandske för säsongen 2015/2016!

wpid-img_20151023_172531.jpgwpid-img_20151023_172451.jpg

Och till någonting helt annat… Det vore ju inte mycket till en personlig blogg om jag inte nämner något av det viktigaste som sker i mitt liv de kommande månaderna!

Star Wars

d9c4a057d2cff9cd4e86ae6376bfd75a

Som en del vänner och läsare lärt sig vid detta laget så har jag ett ganska så stort filmintresse där kärleken till Star Wars originaltrilogi överstiger alla andra filmer. Det är svårt att förklara varför det ligger mig så nära om hjärtat och jag känner inget behov av att förklara det heller. Ganska skönt att ha ett eget intresse vid sidan om skidåkningen som ingen annan i min bekantskapskrets har. Då och då hade det ju varit skönt att ha någon att diskutera de gamla goda 80-tals action-/scifi-filmerna som Predator och Terminator med. Jag älskar 80- och början på 90-talet! Jaja.

Under hösten 2012 blev det officiellt att Disney köpt upp rättigheterna till George Lucas Star Wars. Jag kommer ihåg när jag satt på mitt studentrum i Alaska den 1a november 2012 och grät av lycka över att en ny trilogi kommer produceras. Sedan dess har jag medvetet hållit mig borta från filmforum och IMDB’s diskussionstrådar då jag har lätt att snöa in mig. Nu har det gått mer än 1000 dagar sedan den kvällen och snart är det då dags.

För några dagar sedan släpptes den första trailern som jag såg gråtandes i foajen på hotell Piscis. Biljetterna bokades samma kväll till världspremiären den 16:e december. Sällskap har jag av två barndomsvänner där våra relationer går tillbaka hela vägen till lågstadiet. Förväntningarna är sjukt stora, denna film kommer slå alla biorekord med råge. Jag litar på att JJ Abrams ger oss den film vi fans förtjänar efter episod 1-3!

wpid-img_20150904_191912.jpg

Annars har jag en riktigt stor grej på gång. Det mesta är i princip klart, lite småsaker som återstår men det kommer vara värt all mödan! Mer om det senare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.