Konståkning, 3h stak, -> snöläger i Muonio

Hej!

Lördag

Inledde gårdagen med två timmar skate på rullskidbanan, det var ett kärt återseende även om det märktes att de inte kunnat sopa banan som planerat. En hel del löv, grus och lera kunde man finna på den i somras nyasfalterade banan. Jag åkte på Marwe 6:or, hann 32 km, 560 höjdmeter och 10 fartlekar. Skymtade några skidskyttar som körde A2.

wpid-img_20151025_144114.jpgwpid-img_20151025_144129.jpg

Efter det så inmundigade jag en lunch innan jag skjutsade tillbaka Jenny till det högskoleprov hon hade lunchpaus från. Provet skrevs vid OSD/Folkets Hus, den byggnaden ligger alldeles bredvid campingen så jag passade på att åka och hälsa på Simon Hallström som alltid har nybryggt kaffe hemma. Vi hängde i soffan och snackade träning och utrustning, finns väl inte så mycket annat att prata om.

Efter en stund drog vi till Elgiganten där jag köpte mig en ny surfplatta. Senare drog vidare mot Östersund Arena där hans kusin skulle tävla i konståkning. Alltid kul att lära sig någonting nytt om idrotter man har dålig koll på.

Östersund Arena
Östersund Arena
Uppvärmning för seniordamerna.
Uppvärmning för seniordamerna.

Efter det hämtade jag Jenny och 30 min senare var vi på gymmet. Halli skulle köra 20 x 500 meter (ca. 1.50 min) på SkiErg och jag hade ett nytt styrkeprogram från Stefan Thomson. Det nya programmet var uppdelat i två olika pass och tanken är att jag ska klämma in båda passen under varje träningsvecka framöver. Två styrkepass i veckan alltså, precis som jag kört hittills i år. Stefan hade fixat två nya instruktionsfilmer till mig, en för varje pass, där han går igenom övning för övning. Riktigt schysst och professionellt. Min klubbkamrat Lisa Vinsa som kört övningarna under en längre tid var också på gymmet igår kväll och fick agera instruktör ibland, tack för det!

Sumolyft
Sumolyft
Sumolyft
Sumolyft

Söndag

Idag har jag stakat tre timmar tillsammans med landslagsskidskyttarna Hallström och Martin Ponsiluoma. De båda åkte vanlig klassisk åkning (eller klassikt som Hallström säger). 5 grader och regn inleddes passet med men avslutades i strålande solsken som i och för sig inte värmde särskilt mycket. Jag hann 48 km, 700 höjdmeter under de 180 minuterna.

Östersund – Älvsbyn – Muonio – Älvsbyn – Saxnäs/Bruksvallarna? – Östersund

Tanken var att vi skulle till Saxnäs med klubben nu på måndag. Tyvärr har de 0 cm snö på backen där och istället har klubben bokat boende uppe i finska Muonio från och med onsdag och en vecka framåt. Muonio är skandinaviens okrönta kungar då det kommer till tidig och bra snöpremiär. Spåren öppnade igår och det ryktas om ett 5 km långt spår.

Efter veckan i Finland kommer vi ha några dagar på hemmaplan, jag kommer förslagsvis spendera dem i Älvsbyn innan vi söndag den 8:e november eventuellt åker till Saxnäs för ytterligare en veckas snöläger. Snöläget i Sverige är väldigt osett just nu. Jag har även ett militärlandslagsläger som alternativ, det hålls i Bruksvallarna 5-12 november.

Blir det att jag åker till Saxnäs kommer jag åka hem till Östersund söndagen den 15:e november. Nästkommande fredag (den 20:e) gör jag årets tävlingspremiär i Bruksvallarna.

Övriga bilder:

Palma flygplats hipstertätaste café, Starbucks.
Palma flygplats hipstertätaste café, Starbucks. Där gjorde man sig bra när man inmundigade sitt kaffe i slitna jeans och kepsen bak och fram.
Östersunds flygplats i torsdags
Östersunds flygplats i torsdags
Första lunchen på Jämtländska Matsalen i fredags! Inga problem att bli mätt där.
Första lunchen på Jämtländska Matsalen i fredags! Inga problem att bli mätt där.
Karl-Johan kanske drömmer sig bort mot framtida upplopp där han kör över förstaårsseniorer?
Karl-Johan ser drömmande ut. Kanske föreställer han sig framtida upplopp där han kör över en hel hop med förstaårsseniorer? Ett drömscenario för K-J.
Jenny hade ont i fötterna under Mallorca-lägret. Lösningen? Låna mina nya, sömlösa Under Armour Speedform. Ett gott betyg!
Jenny hade ont i fötterna under Mallorca-lägret. Lösningen? Använda mina nya, sömlösa Under Armour Speedform. Seriöst de skönaste skorna jag ägt. Ett gott betyg om något!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.