Snöpremiär imorgon + Oakley från Loveyewear

Hej!

Måndag

Gårdagens intervallpass med skiduniversitetet hade ett minst sagt tunt deltagarantal.

På väg till samlingen vid badhuset på andra sidan berget sett från Östersund så körde jag en intervall från vattnet upp till toppen av slalombacken. Kl. 9.30 då det var samling vid badhuset så var jag ensam. Nåväl, misstänkte att ingen skulle dyka upp så var förberedd på att köra passet själv. Kan vara positivt nu när man närmar sig säsong att plåga sig ensam.

Körde tre vändor från badhuset till toppen. Den första kändes riktigt jobbig med tunga ben. Resterande kändes än värre. Lyckades i alla fall pressa på så att intervallerna gick fortare och fortare. Körde tre vändor upp där alla var under 5 minuter (från badhuset upp till den lilla kullen på toppen). Liknande tider som tidigare i sommar då det kändes bra, man kanske inte ska lita på känslan i kroppen allt för mycket.

Avslutade sedan med 15-15 (15 sek arbete uppför, 15 sek vila utför, det borde ni veta vid det här laget) i 10 minuter. Totalt 32 minuter tuff intervalltid.

Slalombacken
Slalombacken
Utkikstornet på Frösön, här går man i mål vid rullskidintervaller.
Utkikstornet på Frösön, här går man i mål vid de s.k. ”tornet-intervallerna”.
5 riksdaler för minderåriga, givande.
5 riksdaler för minderåriga, givande.
Gratis om man kan klättra. Fin utsikt!
Gratis om man kan klättra. Fin utsikt!

På eftermiddagen åkte jag rullskidor på banan med ett fint gäng. Körde på Elpex F1-stommar, 32 km och 580 höjdmeter under de 120 min jag var ute. 62% i medelpuls var väl i lägsta laget men i övrigt ett finfint pass. Anton Karlsson fick tyvärr betala priset för den undermåligt sopade banan. Enligt rykten så var sockarna det enda klädesplagg som klarade sig oskadda från asfaltsinspektionen.

Tisdag

Denna tisdagsmorgon körde jag del 2 av det nya styrkeprogrammet jag fått av Thomson. Inga stora förändringar, två nya övningar och på de övriga är det färre och explosivare repetitioner. Kändes bra.

Efter det körde jag 45 minuter A2 i skiergen som finns i rummet bredvid. Den är av den äldre modellen men däremot är den utrustad med kontrollremmar, lyxigt!

Efter en snabb lunch på Jämtländska Matsalen så slängde jag och Jenny oss in i den färdigpackade v70:n.

En av fördelarna med att äta lunch på restaurang är att ens flickvän måste klä sig i annat än den mörblå velourdressen.
En av fördelarna med att äta lunch på restaurang är att ens flickvän måste klä sig i annat än den mörblå velourdressen.

Nu är jag hemma hos mamma och pappa i Älvsbyn. Imorgon bitti möter jag upp Johan Westerlund och Lisa Vinsa i Luleå innan resan fortsätter upp mot norra Finland med Muonio som slutdestination. De övriga två lägerdeltagarna, Mikael Norberg och Karl Edenroth kör egen bil dit. Karl har lyxen att få stanna i ytterligare fem dagar efter det att klubbens läger är slut. Umeås skiduniversitetsgrupp, ESC, ska nämligen träna där under onsdag till söndag nästa vecka.

Vi kommer anlända lagom till lunch. Planen är att hinna köra ett pass på snö efter vi ätit.

Nya glasögon från Loveyewear

loveyewearIgår fick jag hem ett efterlängtat paket från den svenska glasögonåterförsäljaren Loveyewear. Jag är rätt säker på att de har de billigaste priserna på Oakley-glasögon med ca. -20% billigare vid ordinarie pris än på Oakleys egen hemsida.

Alla tre var inslagna, Jenny hann dock riva upp det första innan jag hann fota!
Alla tre var inslagna, Jenny hann dock riva upp det första innan jag hann fota!

I paketet fanns två par av Oakleys senaste flaggskepp, Jawbreaker. På Mallorca skulle jag uppskatta att olika versioner av Jawbreaker satt på minst varannan cyklist man mötte, oftast med tillhörande Specialized Prevail hjälm. Den kombinationen gifter sig verkligen med varann, Oakley + Specialized = sant.

De båda Jawbreaker-glasögonen är utrustade med den polariserande linsen som tar bort starka reflektioner.

wpid-img_20151027_170513.jpg

De vita är utrustade med Grey Polarized (18% ljusinsläpp)

De svarta är utrustade med den klassiska Black Iridium Polarized (10% ljusinsläpp).

wpid-img_20151027_170059.jpg

Med i paketet fanns även deras nya Radar EV som även den släpptes i våras. Radar EV är en fortsättning på den klassiska Radar modellen som har fått några år på nacken. För tre år sedan utökades den kollektionen med Radarlock, kanske den bästa modell jag testat. De Radar EV jag fick med är utrustade med den nya Prizm-linsen som är en mörk lins som även är kontrasthöjande, spännande!

Oakley Radar EV
Oakley Radar EV
Packar upp glasögon. tråkigare måndag kan man ha.
Packar upp glasögon. tråkigare måndag kan man ha.

Ser fram emot att testa dessa glasögon! Gav mig ut igår på skatepasset med de vita Jawbreaker-glasögonen men fick se mig besegrad av mörkret efter drygt 30 minuter. 18% ljusgenomsläpp är ingen hit när det är kolsvart ute och banan är full av småsten.

loveyewear_hjart

Förövrigt så blev det just klart att vår bostadsort Östersund just har fått ett lag i allsvenskan, mäktigt!!!

Vi hörs från Finland!

2 reaktioner till “Snöpremiär imorgon + Oakley från Loveyewear

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.