Muonio

Hej,

Här kommer en uppdatering från finska Muonio där solen aldrig tycks gå upp:

Eftermiddagspasset i fredags
Eftermiddagspasset i fredags
Gänget
Gänget

Fredag:

Första intervallpasset på snö för alla utom Micke som hunnit med hela tre pass innan (i finska Levi). Vi körde 3 x 6 min AIII + 2 x 5 min AIII+. Det har känts väldigt naturligt från första passet att åka med ”långa” skidor, känslan har varit god och pulsen har legat där den bör ligga. Däremot känner man ju att rullskidor är betydligt mer förlåtande än längdskidor. Johan drog första intervallen, sedan turades jag och Micke om att dra. Det gick helt okej, dock var jag sauutans stum redan i början på den sista intervallen.

wpid-img_20151030_163133.jpg

Under eftermiddagen vilade vi från träning. Istället spelade vi sällskapsspel, åt en middag på hotellets restaurang, inspekterade hotells nybyggda gym inför morgondagens gympass. Vi avslutade med att se världspremiären av nya James Bond-filmen, Spectre. Det finns en biograf alldeles intill hotellet som rymmer 600 personer.

Spectre. Bond-nostalgi men på tok för lång. 6/10.
Spectre. Bond-nostalgi men på tok för lång. 6/10.
I det nya gymmet fanns det bara maskiner där motståndet regleras av lufttryck som ställs in på en digital display. Bekvämt för den lata gymmaren.
I det nya gymmet fanns det bara maskiner där motståndet regleras av lufttryck som ställs in på en digital display. Bekvämt för den lata gymmaren.
Gymmet
Gymmet
KE testar bicepscurl med tryckluft som motstånd.
KE testar bicepscurl med tryckluft som motstånd.
Taggade för lite Bond-action.
Taggade för lite Bond-action.

Lördag:

Vi började med att köra cirkelstyrka i de maskiner som var vettiga att använda, först 30 sek arbete, 30 sek vila x 2 / maskin i 10 min, sedan samma sak igen fast 20 sekunder på varje. Vi avslutade med 10 min bål (45 sek arbete, 15 sek vila) där vi turades om att bestämma övningar. Sedan stakade vi på skateskidor i 1.30 h med impulser/fartlekar inlagda. Det hade snöat en del under natten vilket gjorde att omgivningarna runt spåren blev betydligt ljusare. 25 km, 487 höjdmeter.

Eftermiddag. Två timmar skate. Johan har med sig en portabel Bose Soundlink Mini högtalare som vi monterade i locket på hans vätskebälte. Skönt att åka omkring längs ett dimmigt konstsnöspår och lyssna på min gym-lista proppad med The Offspring, Rise Against och Dropkick Murphys. Sista 30 min bytte vi till min ”vår 2016” som jag börjat förbereda inför april månad. Bra pass, jag och Johan höll fin fart och det var genuint roligt att åka skidor denna eftermiddag. 35.2 km, 713 höjdmeter och 132 (66%) i medelpuls.

Söndag:

2.30 klassiskt direkt följt av 30 min löpning. Om förra passet var riktigt roligt så var dagens pass riktigt tråkigt. Mycket folk, dåligt fäste och all snö som tidigare legat i skogen hade smält bort. Man kämpade väl sig igenom det ändå.

Imorgon har vi två träningsrace, 5 km klassiskt x 2 med 10 min vila mellan varje. Kan bli intressant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.