Hemma några dagar

Hej!

Andra halvan av lägrets genomfördes i gott sällskap tillsammans med mina lagkamrater i Piteå Elit. Vi hann med två race i måndags där jag åkte rätt kasst och Micke var stark som vanligt.

wpid-img_20151103_153015.jpg

Sammanfattar lägret med en lista:

Sjukaste outfit: Enligt Johan så ska han ha sett en rysk åkare utrustad med följande: Rossignol-skidor, Madshus-pjäxor, Rex-stavar, Lillsport-handskar, Odlo-byxor samt Oneway-jacka. Ingen annan såg denna ryss så det kanske bara är en myt eller synvilla framkallad av kraftig väggning?

Prestation: KE trodde inte det var möjligt att svälja ett helt kokt ägg utan att tugga det. Det trodde jag. Sagt och gjort. Halvvägs ner i strupen gick det lite trögt men ägget tog sig igenom. Ett bra partytrick till våren!

Flest antal fall: Johan W, 3 st.

Bästa vurpan: Johan W. Trasig bindning och klockarmband.

Risigaste mage: KE varvade alla i denna distans.

Flopp: Mitt 1:a race och Johans 2:a.

Timjägare: Micke N.

Bästa efterrätt: Hanna Öberg fyllde år och deras skidskyttetränare hade beställt tårta från restaurangköket.

Sämsta glid: Lisas klassiska skidor. Trots omvallning med lila HF kunde ingenting rädda hennes klassiska par.

I onsdags efter 2.30 skate och en lunch på hotellets restaurang så begav vi oss hemåt. Jag stannade i Luleå hos Jenny innan vi igår begav oss hem till Älvsbyn. Mamma och pappa är på Fuertaventura och jag har ansvaret över familjens hund de kommande dagarna.

Kaffe på Espresso House i torsdags där vi träffade Ida Sundström som nu för tiden arbetar där. Trevligt värre
Kaffe på Espresso House i torsdags där vi träffade Ida Sundström som nu för tiden arbetar där. Trevligt värre

Igår, fredag, hade jag vilodag. Jenny däremot hade bokat in ett laktattest hos skidlinjens legendariske tränare, ”coach from hell” Sture Norén. Testet ägde rum kl. 11.00 på Älvåkra friidrottsplats mitt i Älvsbyn. Jenny hade en bra dag där hon förbättrat sig ordentligt och hennes laktatkurva ser nästan exakt ut som min trots att hon är fyra år yngre. Så går det när hon tränar som jag säger åt henne att hon ska göra! Disciplin, tårar och mjölksyra är nyckeln till förbättrade resultat. Inte ”känsla”, träningsglädje, juniortempo och rullande klocka under vätskepauser.

wpid-img_20151105_154353.jpg

Extremt uttråkad hund som roade sig med att äta portionssnusar samt Jennys blodiga papperslappar från sticken i fingret.
Extremt uttråkad hund som roade sig med att äta portionssnusar samt Jennys blodiga papperslappar från sticken i fingret.
Sista varvet
Sista varvet

wpid-img_20151105_132826.jpg

wpid-fb_img_1446804573891.jpg
Testet gick till som så att hon sprang 1000 meter i en viss pulszon där Sture mätte halten mjölksyra i blodet efter varje. Fortfarande under 2 mmol vid 92% är bra för en junior. Sista kilometern sprang hon på 3.24.

Idag, lördag, inledde vi med att springa två timmar tillsammans med en före detta skidlinjetränare, Rikard Larsson. Vi möttes upp vid Hundberget där vi sprang två varv upp på Rackberget och ett på Hundberget. Rikard jobbar numera åt svenska skidförbundet som vallare och det fanns väldigt mycket att prata om, tyvärr räckte inte tiden till att diskutera allt vi ville.

Hemma efter 570 höjdmeter
Hemma efter 570 höjdmeter

I eftermiddag blir det en sväng till gymmet, ev. så får vi med oss Rikard även då!

Inget Saxnäs, Rovaniemi söndag till lördag istället

Ja, snöläget i Sverige denna höst är ju minst sagt deprimerande. Planen var att vi skulle till Saxnäs med klubben nu på söndag men de planerna grusades då den Västerbottensfjällen fortfarande ligger snöfria. Istället kommer vi att återigen styra kosan mot norra Finland och denna gång med Rovaniemi som slutdestination.

Inget fel med tidigare lägerorten Muonio men det kan vara inspirerande att få snurra på ett nytt elljusspår. Det ryktas om att Rovaniemi bjuder upp till hela 9 kilometer spår om man åker alla slingor, inte illa det.

Rovaniemi, 5 mil närmare än Muonio.
Rovaniemi, 5 mil närmare än Muonio.

Några bilder jag skamlöst stulit från diverse Instagram-konton under hashtagen ”Rovaniemi”:

wpid-img_20151105_205807.jpgwpid-img_20151105_205825.jpgOch till sist…

Suunto Movescount är sämst

Ja, jag brukar försöka ha en objektiv inställning till de saker jag skriver om på denna blogg. Klockan jag fick av Suunto är jag nöjd med men appen Movescount som man synkar klocka till mobil med är riktigt dålig just nu. Jag har en Samsung Galaxy S6 Edge med senaste androiduppdateringen. Enligt recensioner i Play Butiken så upplever de flesta att det inte går att synkronisera telefon och klocka. Jag har lyckats få över mina träningspass till mobilen två gånger under de drygt två veckor jag ägt klockan. Jag har svurit otaliga gånger att ”synkronisering misslyckades”. Förstår inte hur man som utvecklare inte kan lyssna till all kritik då appen uppenbarligen inte fungerar längre? Jaja, i övrigt så är klockan bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.