Fint i Rovaniemi!

Hej!

Sköna dagar hemma i Älvsbyn innan jag och Jenny i söndags begav oss mot Rovaniemi. Allt gick bra till en början men direkt man körde in i Finland så sänktes hastighetsbegränsningen till 80 km/h på vägar som lätt varit minst 90-100 km/h i Sverige. 15-20 st fartkameror inom 10 mil på det resulterade i ganska tråkig men ekonomisk körning.

wpid-img_20151109_195807.jpg
Inspirerande körning

Väl i Rovaniemi så släppte Jenny av mig i Piteå Elits stuga som klubben bokat söndag till lördag. Stugan rymmer 6 st bäddar + en madrass åt vår eminente ledare Sven-Erik Pajala. Åkarna på lägret är jag, Karl Edenroth, Johan Westerlund, Mikael Norberg, Mia Eriksson samt Lisa Vinsa.

Efter en lunch så drog vi ut på ett 2 h långt skatepass. Vi hade ganska höga förväntningar på spåret som via ryktningsväg skulle vara bra men vi blev ändå överraskade och imponerade. Breda spår, fin snö närmare 9 kilometer spår. Nästan ofattbart att det är avgiftsfritt att åka här då alla andra orter i Finland/Sverige kan ta betalt för sina 1.5 km spår.

Idag, måndag, kickade vi igång denna vecka med ett träningsrace. Jag känner mig fortfarande lite vilsen på längdskidor men känslan blir bättre och bättre. Dagens starkaste man blev Karl Edenroth som imponerade med ett väldisponerat lopp.

wpid-img_20151109_125348.jpg
Micke och KE innan start

Banan nere kring stadion håller hög klass med rejäla stigningar. Idag under eftermiddagspasset så plockade jag 700 höjdmeter under 90 min lugn åkning. Inte illa.

Imorgon blir det två distanspass. På onsdag kör vi det andra av tre inplanerade race här borta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.