Vinter i Östersund

Hej!

Hunnit med att träna två dagar i ett numera vintrigt Östersund. Det senaste dygnet har det nästan snöat konstant vilket gjort att förhållandena på stadion inte går att klaga på.

Sviterna efter matförgiftningen i helgen tog ganska hårt och det är väl först idag som jag fått tillbaka matlusten. Tidigare dagar har jag tvingat i mig mat samtidigt som jag fått rysningar och tårar i ögonen. Oftast har jag satt upp ett mål att en viss mängd mat ska ner i magen om jag ska få fara ut och träna. Det har fungerat även om man inte precis har svävat på moln i samband med måltider.

wpid-img_20151117_124629.jpg
Stadion igår då slingan mätte 1.4 km.
Slingan igår.
Slingan igår.

wpid-img_20151117_124728.jpg

Idag körde jag en intervallstege medelst klassisk utrustning på stadionslingan som numera blivit utökad till ca. 2 kilometer. Gissar att den kanske redan nu i eftermiddag blivit förlängd ytterligare. Ordentligt mycket folk på stadion med en del skidgymnasium, skidskyttelandslag, skid- och skidskytteuniversitet m.m m.m. Trots den tilltagna folkmängden längs slingan så gick det bra då uppskattningsvis 95% åkte skate vilket gjorde att jag hade ett klassiskt spår i princip för mig själv. Passet gick bra vilket var skönt för självförtroendet, har varit lite vilsen efter helgens ofrivilliga deff ned till 66 kg.

Parkeringen vid stadion imorse
Parkeringen vid stadion imorse

Leverans från Under Armour

Hämtade ut ett paket i söndags från det mest innovativa varumärket för idrottskläder, Under Armour. De fortsätter att gå från klarhet till klarhet och jag förstår varför de i USA numera utmanar jättarna Nike och Adidas.

wpid-img_20151117_125029.jpg
Tävlingsöverdel
wpid-img_20151117_125125.jpg
Insidan på de flesta plagg i årets vinterkollektion är täckta med Under Armours patenterade Coldgear Infrared, ett mjukt, värmeledande lager på insidan av plagget som absorberar och behåller kroppsvärmen utan extra vikt eller tjocklek. Det låter kanske flummigt men det fungerar verkligen, när man drar på sig plagget så känns det hur det verkligen värmer efter ett tag.
Tävlingsöverdel
Tävlingsöverdel
Tights
Tights

Nya skor från Alpina

Efter mycket om och men då jag inte fick hämta ut paketet i mammas namn så har jag äntligen fått ut årets sista leverans från Alpina innehållandes bl.a. den nya ESK 2.0. Testade den första gången igår och även om alla redan sagt det tidigare och det låter väldigt krystat så är det den bästa skatesko jag testat. Har aldrig tidigare känt en sådan stor skillnad från en modell till en annan. Det kanske man får förvänta sig till det priset (8 995 :- i butik!?).

wpid-img_20151117_125254.jpgwpid-img_20151117_125209.jpg

Nya klassiska Elite 2.0
Nya ECL 2.0

wpid-img_20151117_125409.jpg

Och lite fler stavar från KV+..
Och lite fler stavar från KV+..

Jenny åkte som en king i helgen

Förövrigt så gjorde min bättre hälft Jenny tävlingspremiär i finska Muonio i helgen. Två topp-10 lopp i juniorklassen där söndagens skatelopp över 8.4 km får ses som något av det bästa hon gjort på snö. 7:a endast 35.9 sek från 1:an i ett fält proppat med några av de bästa ryska och norska juniortjejerna. Hårt slit lönar sig. Sweski nämnde det här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.