Dags imorgon!

headerTja!

Befinner mig sedan igår eftermiddag i Bruksvallarna tillsammans med resten av skidsverige. Tävlingspremiär för oss svenskar i helgen med 10 km (5km damer) klassiskt imorgon, 15 km (10 km damer) skate på lördag och en skatesprint på söndag. SVT och Vinterstudion sänder lördag och söndag.

Klubben bor på hotell Bruksvallsliden som ligger nära stadion. Jag delar rum med Johan W då jag är den enda som kan sova till hans snarkningar (öronproppar är lösningen). Klubben har 10 åkare på plats där den enda som saknas är Magdalena Pajala som dras med en del skadeproblem.

Idag har vi testat skidor och tävlingsbana. Temperaturen imorse låg på -16 grader men steg en del under dagen. Jag har inget emot kyla och mörker. Man är väl uppvuxen i kallhålet Älvsbyn.

Alla har ju redan hunnit skriva på sina bloggar det som går om tävlingspremiär, om att träningen är gjord, man är smånervös men samtidigt laddad osv. osv. Jag befinner väl i en liknande situation som de flesta andra och tänker inte vräka ut mig en massa klyschor så här kvällen innan. Kroppen känns bra, jag har en ny klubb med nya rutiner som jag får anpassa mig till där allting känns väldigt professionellt och självklart än så länge. Vi i klubben har ju varit ganska priviligierade med två snöläger de senaste tre veckorna så jag känner mig hemma på långa skidor och snö. Ikväll känns det som att det ska bli kul att komma igång med tävlingarna. Samtidigt ska man komma ihåg att säsongen är lång, allting står inte och faller med resultaten i helgen, det kan vara lätt att glömma bort.

Arrangörens hemsida hittas här. Där finner man startlistor (ca 12 h innan första start), liveresultat m.m m.m.

Bilder från de senaste dygnen:

Östersunds SK körde skidlekar i onsdags. Det finns olika vägar till framgång.
Östersunds SK körde skidlekar i onsdags. Det finns olika vägar till framgång.
Jag och K-J var hälsosamt skeptiska. Speciellt K-J som på bilden vilar mellan en av sina intervaller.
Jag och K-J var hälsosamt skeptiska. Speciellt K-J som på bilden vilar mellan en av sina intervaller.
Drygt 20 mil och 3 timmar bilfärd från Östersund till Bruksvallarna.
Drygt 20 mil och 3 timmar bilfärd från Östersund till Bruksvallarna.
Skidtestning tillsammans med en av Piteå Elits fem vallare i helgen, Sebastian.
Skidtestning tillsammans med en av Piteå Elits fem vallare i helgen, Sebastian Wredenberg.
Jag och Sebastian på stadion.
Jag och Sebastian på stadion.
Efter träningspasset så hade årets klubbkläder från Craft äntligen anlänt.
Efter träningspasset så hade årets klubbkläder från Craft äntligen anlänt.
Efter lunch var det dags för fotografering i de nya kläderna. Dessutom passar vi på då nästan alla åkare är samlade på ett och samma ställe.
Efter lunch var det dags för fotografering i de nya kläderna. Dessutom passar vi på då nästan alla åkare är samlade på ett och samma ställe.
Lisa är alltid redo när en kamera dyker upp i närheten.
Lisa är alltid redo när en kamera dyker upp
Klubben hade hyrt en fotograf men Sofia passade även på att fota med gott resultat.
Klubben hade hyrt en fotograf men Sofia passade även på att fota med gott resultat.
Klubbens herrar. Av någon anledning så fick jag den liggande positionen. Mitt överraskade ansiktsuttryck grundar sig främst i att Karl utforskar mina undre regioner med sin hand som inte syns på bild.
Klubbens herrar. Av någon anledning så fick jag den liggande positionen. Mitt överraskade ansiktsuttryck grundar sig främst i att Karl utforskar mina undre regioner med handen som inte syns på bild.
Jag, fotad av Sofia
Jag, fotad av Sofia

10 km klassiskt imorgon alltså! Herrklassen startar kl. 12 har jag hört.

2 reaktioner till “Dags imorgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.