Bruksvallsloppet 2015 – 10 km klassiskt

headerSå där ja, då var den säsongen igång. 10 km klassiskt har vi tävlat.

Kände mig ganska loj i min åkning och det tog ett tag innan jag kom igång. Genom åren har jag väl dragits med dumdristiga öppningar, så var inte fallet idag. Hade följande placeringar vid mellantiderna: 51 (1.4 km), 69 (3.0 km) och 48 (6.3 km). Efter ca. 7 km så kom dagens 9:a Jens Burman ikapp mig, då var det dags för mig att vakna för när han borrar ned huvudet och matar på uppför gäller det att vara på hugget. Hängde med in i mål.

Slutade 39:a, 1.44 minuter efter en överlägsen Petter Northug. Historiskt sett så har jag aldrig gjort något vidare bra klassiskt lopp genom åren här i Bruksvallspremiären. Tidigare år har jag blivit 42:a (2014) och 65:a (2013).

Klubbens vallare hade fixat riktiga ”Piteå Elit-skidor” som en Åsarna IK åkare beskrev dem. Kanonglid och kanonfäste, där fanns ingenting att klaga på.

Idag körde jag med puls och gps på klockan. Noterbart är väl att jag endast hade 177 (89%) i medelpuls och max på 187 (94%). Det är lågt. Skulle druckit en extra kaffekopp imorse så man vaknat till lite tidigare.

Siffror från loppet:

Tid: 25.27 min

Medelpuls: 177 bpm

Distans: 9.29 km

Höjdmeter: 355 m

Övriga Piteå Elit placeringar:

Charlotte Kalla 1:a

Sofia Henriksson 3:a

Jennie Öberg 11:a

Lisa Vinsa 31:a

Mia Eriksson 32:a

Mikael Norberg 16:e

Jesper Modin 17:e

Karl Edenroth 28:a

Viktor Brännmark 39:a

Johan Westerlund 73:a

Resultat

Två bilder tagna av Nisse Schmidt:

-Brännmark-Viktor-1406-Brännmark-Viktor-1580

Jag har ganska dålig cirkulation i mina fingrar och tår, speciellt under skidtävlingar. Efter mål hade jag knappt någon känsel alls i mina fingrar. Jag kämpade länge efter mål med att få tillbaka lite värme i händerna och som tur var så dök den gode samariten Adam Steen (Adamsteen.se) upp till min räddning. Fick låna ett par varma tumvantar av honom. Jag har sett honom lite då och då under helgen och till min förvåning har han sett rätt så glad ut. Även denna gång var han långt ifrån bitter vilket kom som en besvikelse för mig. Nåväl, det vänder nog snart! Hans blogg är nog skid- och kändissveriges roligare och ärligaste under de perioder han är missnöjd med tillvaron. Läsvärd!

Vi tog en promenad till stadion ikväll. Det såg kallt och kärvt ut.
Vi tog en promenad till stadion ikväll. Det såg kallt och kärvt ut.

Imorgon väntar 15 km skate. Ifjol gjorde jag ett bra lopp och hoppas på någonting liknande i år igen. SVT kör vinterstudion under hela förmiddagen, missa inte det!

Startlista lördag

Avslutar med ett screenshot från min Instagram innehållandes de två bästa kommentarer jag fått idag. Konstruktiv kritik av Erik Axelsson:

wpid-img_20151120_222147.jpg
Förlåt Erik, jag ska bättra mig! På bilden syns även Oskar Kardins tips till framgång, han var med vid Östersunds SKs skidlekar tidigare i veckan.

2 reaktioner till “Bruksvallsloppet 2015 – 10 km klassiskt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.