Helgens skrällar

Hej!

Medan sprinttävlingen pågick i Bruksvallarna så stakade jag i två timmar längs rullskidbanan mellan Bruksvallarna och Ramundberget. Den sträckan döpte jag till ”suckarnas dal” under det passet då den fylldes med åkare som åkte av sig efter diverse misslyckade prologer. Min klubb hade en lyckad dag där alla som startade gick vidare till heaten.

Nu befinner jag mig i min lägenhet i Östersund. Jag önskar att jag kunde säga att jag kommer spendera åtminstone en vecka här nere fram till tävlingarna i Idre som börjar om 11 dagar. Det ryktas tyvärr om att i princip hela längdspåret kommer stängas ned på fredag och en dryg vecka framåt p.g.a. de stundande världscuptävlingarna i skidskytte som startar på söndag och håller på i en vecka. Får se hur man löser det, hade varit skönt att få stanna hemma ett längre tag nu.

Bild från vallaboden i torsdags. Magnus hjälpte mig och Lisa att plocka ut skidor inför test. Han sågade hälften av mina vilket på sätt och vis var bra, jag och pappa har väl inte haft den kunskap som krävs för att plocka ut rätt par skidor.
Bild från vallaboden i torsdags. Magnus hjälpte mig och Lisa att plocka ut skidor inför test. Han sågade hälften av mina vilket på sätt och vis var bra, jag och pappa har väl inte haft den kunskap som krävs för att plocka ut rätt par skidor.
Vallarna som såg till att vi hade bästa möjliga förutsättningar.
Vallarna som såg till att vi hade bästa möjliga förutsättningar.

Snabba bekanta

Jag älskar skrällar och folk som slår från underläge, ännu bättre är det då några av de jag gillar mest står för bedrifterna! I helgen har jag fått glädjas åt min sambos och goda vänners resultat. I juniorklassen så sopade Jenny hem två silvermedaljer uppe i Gällivare i helgen. Johan Häggström, Kalix SK, tog sig till en a-final i lördagens klassiska sprint på Hellnerstadion, en final fylld med rutinerade världscupåkare.

Jenny som 2:a
Jenny som 2:a

I söndags så imponerade min tidigare granne från Östersunds Camping tillika lunchkamrat på Jämtländska Matsalen, Karl-Johan Westberg, med att bli 2:a samt bästa svensk i skatesprinten. Mäktigt lopp av en mäktig kille, bäst i Sverige på sprint igår! En artikel från OP där K-J som vanligt säger vad han tycker: Westberg svensk sprintskräll

King
King

Samtidigt så slog Daniel Gustavsson till med ett SM-silver i masstarten i Östersund. Jag och Daniel tränade ju tillsammans nere på Mallorca för en dryg månad sedan tillsammans med sitt Team Skididrott och min sambo Jenny. Nu kan jag kanske sluta må dåligt för att han förnedrade mig på ett intervallpass här i Östersund i somras. Artikel på OP.se

En annan king
En annan king

Nu ska jag till Jämtländska Matsalen och förhoppningsvis träffa på en riktig star!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.