Ny bil

Hej!

Riktigt skönt att vara hemma i Östersund nu. Har ju rest omkring som en galning i drygt två månader så jag njuter verkligen av stunderna då man bara sitter hemma i soffan och stirrar in i väggen.

Måndag, tisdag, onsdag

Haft ganska händelserika dagar sedan jag kom hit i söndags. Vilade från träning under hela måndagen. Istället tvättade jag, skrev ett blogginlägg, åt en lunch på Jämtländska Matsalen tillsammans med stjärnan Karl-Johan Westberg. Senare hade vi möte tillsammans med skiduniversitetsgruppen. Fredrik Uusitalo har fixat så vi får ta två blodprover per år för att säkerställa att allt är som det ska i kroppen. Jag och Karl-Johan passade på att göra det efter måndagsmötet. Kanske inte så jäkla smart att gå in på ett sjukhus (folk är ju inte där för att de är friska) just innan man ska iväg på sin första världscup (läs: kung K-J). Nåväl, tanten som jobbade på kemlab kände igen K-J från tv och vi hade finfina blodvärden så det var ett lyckat besök.

K-Js telefon gick varm
K-Js telefon gick varm

Avrundade dagen med traditionsenlig måndagspoker hos Danne (som förövrigt inte blivit uttagen till WC i skidskytte efter sina två andraplatser i helgen…). Jag åkte ut så det bara sjöng om det, först av alla.

img_20151125_212854.jpg
Önskar denna samling med marker tillhörde mig

Igår, tisdag, körde jag två distanspass. Förmiddagen bjöd på ett gemensamt pass med universitetet där Uusi slängt ut koner här och var där vi skulle köra impulser. Jag hade livets snabbaste dag och skåpade hem alla utom en impuls. På eftermiddagen dök Jenny upp, hon hade kört bil från Luleå och blir här nere i några veckor, fint det! 16.00 startade jag ett skatepass, åkte först tillsammans med Tobias ”Starwo” Arwidsson och senare med Andreas Holmberg. På kvällen var vi bjudna till Daniel och Bettan för ”tacotisdag”. Trevligt och gott!

Skidskyttelandslagets nya glasögon från Adidas. Kanske man skulle byta sport ändå?
Skidskyttelandslagets nya glasögon från Adidas. Kanske man skulle byta sport ändå?

Idag har jag och Jenny kört 2.30 klassiskt på stadion och mot Spikbodarna, ett spårsystem som sitter ihop med skidstadion och som just nu bjuder på okej förhållanden. Ikväll har jag sprungit och gymmat.

img_20151125_213016.jpg

img_20151125_213038.jpg

img_20151125_143141.jpg

Hyundai Tucson 2016

Efter min eftermiddagsvila igår så ringde Jenny och tyckte jag skulle ta på mig min jacka och komma ut och ta en titt på min nya bil:

Hyundai Tucson

img_20151124_153304.jpg

img_20151125_213845.jpg

img_20151125_213234.jpg

Jenny hämtade ut den åt mig i måndagskväll uppe i Luleå där hon befann sig efter helgens tävlingar i Gällivare. Hon fick äran att rulla bilens första 60 mil, det kändes väl så där men jag ville gärna få ner den hit till Östersund så fort som möjligt!

Bilen ifråga är en fullutrustad fyrhjulsdriven Hyundai Tucson från Dahlqvist Bil i Luleå. Detta projekt har varit på gång under flera månader och jag tror flera av mina nära och kära äntligen pustar ut nu då jag har rådfrågat dem om än det ena än det andra.

Tucson-modellen har funnits i Europa fram till 2009 då den bytte namn till ix35. I USA har den fortsatt heta Tucson och i och med denna nya modell som hade premiär i september i år så byter Hyundai ut namnet ix35 mot Tucson.

Eftersom jag varit på resande fot i månader så har detaljerna kring bilen fått tas över telefon och email, här vill jag verkligen berömma Tom på Dahlqvist Bil samt Stefan på 4sign i Gammelstad hjälpt mig med stripningen. Jag är något av en perfektionist som har tendenser att bli manisk över detaljer, därför känns det väldigt skönt att allting blev som jag önskade. Den är utrustad men en del unika prylar och finesser som är specialbeställda till just den här bilen.

Takboxen kommer från Calix/Autoform och där vill jag tacka Martin Eriksson som hjälpt mig med alla mina funderingar och frågor. Tror jag ändrade mitt val av takbox minst fyra gånger så tack för ditt tålamod! Nu sitter det en Calix 600 på taket, det är deras största modell.

Vill även tacka Hyundai Sverige som gjort detta möjligt! Tack för hjälpen!

Vill man köra marknadens fräschaste SUV som inte rättar in sig i ledet så bör man kika in Hyundais senaste modell. Jag har bara hunnit rulla några kilometer i den men jag kan inte sluta le när jag sitter i förarstolen.

Tucson utrustad med Premium-modellens 19" fälgar. Ser fram emot sommaren!
Tucson utrustad med Premium-modellens 19″ fälgar. Ser fram emot sommaren!

2 reaktioner till “Ny bil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.