2015-11-27

Hej!

Intervallpass igår tillsammans med min stallkamrat Jesper Modin samt Andreas Holmberg och Victor Gustavsson. Jag och Jesper körde 3 x 10 min ”tröskel” medan killarna från Mora körde första 10:an med oss och senare ett sprintupplägg (4 x 4 min). Intervallerna på 10 minuter mätte 3.9 km och 150 höjdmeter (start stadion, hela wc-spåret upp till Björnberget där vi åkte två varv).

Jag drog alla intervaller där Jesper konstaterade efter varje att det gick för fort och att han skulle släppa nästa. Det gjorde han inte vilket var sporrande för mig som stundtals tyckte det var för kul för att hålla tröskelfart. Kände mig stark på 3:ans växel och halvstum på 2:ans. Ett bra pass trots den ringa totaltiden! Känns som att det gick fort för oss vilket känns bra inför hemma-SM i Piteå i slutet av januari.

Gott om utrymme på stadion!
Gott om utrymme på stadion!
Sprintåkare från Mora
Sprintåkare från Mora
Oakley Jawbreakers, tävlingsöverdel från Under Armour, Craft Podium handskar och en Star Wars buff på det.
Oakley Jawbreakers, tävlingsöverdel från Under Armour, Craft Podium handskar och en Star Wars buff på det.

Det börjar bli väldigt mycket folk på spåret nu då de flesta nationer har börjat anlända för söndagens WC-premiär i skidskytte här i Östersund. I veckan har man kunnat åka hela världscupspåret + Björnberget. 3 km-slingan på rullskidbanan har även varit åkbar, dock måste man vända och åka fram och tillbaka. Den slingan innehåller ingen konstsnö så snölagret är ganska så tunt och de klassiska spåren har tillkommit av att folk åkt fram och tillbaka. Man har även kunnat åka mot Spikbodarna om man haft riktigt dåliga träningsskidor. Har man inte haft det innan så lär de vara riktigt dåliga träningsskidor efter passet i alla fall.

På eftermiddagen sprang (!) jag de 7 minuterna vi har till stadion och åkte sedan 1.30 h klassiskt innan jag sprang hem igen. Under passet så började det kräksnöa samtidigt som nästan hela spårsystemet släcktes ned. Lyssnade på P3 dokumentär innan jag åkte sista halvtimmen med Jesper som körde dagens andra skatepass. Han är lyrisk över söndagens FIS-race i Idre som mäter 3 km. Jag är inte lika lyrisk. Släng in en 5-mil masstart så man hinner bli varm i kläderna istället. 3.5 km loppet går alltså efter fredagens sprint och lördagens 20 km och räknas inte till Sverige cupen.

Jenny uppför Granrisbacken. Det enda som var tänt längs wc-spåret var de tomma reklamskyltarna.
Jenny uppför Granrisbacken. Det enda som var tänt längs wc-spåret var de tomma reklamskyltarna.

Idag har jag bara tränat ett pass, ett långpass skate. tyvärr så är WC-banan stängde från och med idag och 9 (?) dagar framåt. Idag har vi haft plusgrader hela dagen så risken är att man får snurra på Björnberget (ca. 500 m?) fram tills dess att man drar vidare mot Idre.

Pizzabuffé på Jämtländska Matsalen idag.
Pizzabuffé på Jämtländska Matsalen idag.
Stor, stygg och snygg.
Stor, stygg och snygg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.