Lilla julafton

Hej!

Igårkväll var jag och Jenny riktigt taggade för en lång valla-session då en del tävlingsskidor skulle förberedas inför helgen. Tyvärr blev det något av ett antiklimax när vi kört upp till stadion och jag upptäcker att nycklarna till takboxen inte ligger i bilen. Senare visade det sig att de inte gick att återfinna hemma i lägenheten heller. Fint. Speciellt med tanke på att alla Jennys tävlingspar och diverse stavar låg i boxen.

Hur somt helst, Martin Eriksson på Calix kan man lita på och nya nycklar skickades imorse. Förhoppningsvis kan jag låsa upp boxen imorgon…

Imorse körde jag två timmar stakning på lånade skidor och för korta stavar då alla mina träningsskidor och alla stavar låg i tryggt förvar inne i takboxen. Under passet höll jag ”fri fart”, körde en del impulser och hängde stundtals på de som körde intervaller. Kändes bra även om man börjar kunna rundan runt Björnberget vid det här laget!

Jenny sträcker ut diagonalen
Jenny sträcker ut diagonalen

Efter en god lunch på Jämtländska Matsalen som hade jag postlådan full med paket från tomten (Oakley).

Julklappsöppning
Julklappsöppning
Ett par Radar EV med den gröna spegellinsen (Jade Iridium) och genomskinlig, mörkgrå ram (Gray Ink). Radar EV känns ganska små efter att man rockat Jawbreaker de senaste veckorna.
Ett par Radar EV med den gröna spegellinsen (Jade Iridium) och genomskinlig, mörkgrå ram (Gray Ink). Radar EV känns ganska små efter att man rockat Jawbreaker de senaste veckorna.
De blå till vänster är nya, bytte lins direkt med de till höger. Den nya blå linsen (Sapphire Iridium) är mycket ljusare än den gamla versionen (Ice Iridium). Dessutom har den ett mer grått sken inifrån istället för brunt.
De blå till vänster är nya men bytte lins direkt med de till höger (blå lins hör till den blå ramen). Den nya blå linsen (Sapphire Iridium) är mycket ljusare än den gamla versionen (Ice Iridium). Dessutom har den ett mer grått sken inifrån istället för brunt. Me like!
Jawbreakers. De längst bak till höger är också nya.
Jawbreakers. De längst bak till höger kom idag och de ska Jenny ha. De är utrustade med den nya Prizm Road-linsen.
Sky ram med Prizm Road-lins.
Sky ram med Prizm Road-lins.
Fick även hem nya earsocks till mina gamla Radarlock. Oakley sitter ju väldigt bra på huvudet tack vare gummiblandningen de använder (Unobtanium). Nackdelen är att de drar åt sig en del smuts och blir missfärgade efter något år.
Fick även hem nya earsocks till mina gamla Radarlock (bästa modellen). Oakley sitter ju väldigt bra på huvudet tack vare gummiblandningen de använder (Unobtanium). Nackdelen är att de drar åt sig en del smuts och blir missfärgade efter något år.

Imorgon blir det två kortare distanspass. På torsdagmorgon åker jag och Jenny till Idre där den första Sverige cupen för i år går av stapeln, både för juniorer och seniorer. Fredag bjuder på skatesprint och på lördag blir det 20 km skate med individuell start, en ganska speciell distans som ska bli kul att köra! På söndag hålls det en FIS-tävling som inte hör till Sverige cupen där 3.5 km klassiskt ska åkas. Den tänker jag inte åka, eller för att citera mig själv ”jag dör hellre än åker den juniortävlingen”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.