Idre

Hej!

Tävlingar i Idre har avverkats den gångna helgen!

I fredags var det en skatesprint. Var inte särskilt taggad innan start och är rätt besviken på min bleka insats. Nåväl, värdesätter inte sprinttävlingarna och var tämligen obrydd efter missat avancemang. Ett tecken på att jag kanske borde fokusera på 10 km+ distanser. Jag ägnade resten av förmiddagen till att coacha Jenny som gjorde sin livs bästa prolog genom att bli 7:a. Senare kvalade hon vidare från kvartsfinalen innan det tog stopp i semin.

img_20151207_111053.jpg
Jennys kvartsfinal

I lördags var det dags för 20 km skate (eller ah, 6 x 3 km = 18 km), en distans som borde passa mig. Tyckte jag öppnade bra men var nästan 17 sekunder efter segraren Lindblad redan på första varvet trots att jag glömde växla ned till 2:ans växel.

Ut på tredje varvet kom Robin Norum ikapp som startat 30 sek efter mig. Han stannade kvar i rygg vilket skapade en viss förvirring hos mig, brukar ju själv vara den som bombar ikapp tidigt och sen hittar lämplig rygg. Robin hjälpte till att dra ut på 4:e varvet. Ute på 5:e varvet kom Lindblad ikapp. Mellan oss hade vi Kardin som vid varvning stack iväg mot mål då han åkt ett varv mer. Orkade inte täta luckan i motvinden, var rätt sliten vid det laget också. Åkte själv sista varvet och märkte att Robin släppt. Fick tider att jag kämpade om 7-8:e plats, tryckte det jag hade men det var för lite. Slutade 12:a, 1:55 min upp till Anton och 11 sekunder upp till 7:e.

En 7:e plats hade ju varit godkänt men tidsavståndet hade ändå varit för mycket. Det positiva med racet är att jag börjar komma upp i puls, i Bruksvallarna hade jag väldigt låg snittpuls under tävlingarna. Nu låg jag på 92% snitt och 96% max. Tyvärr är kroppen inte särskilt pigg på att bomba på i den farten jag skulle vilja men det ska väl släppa snart. Materialet var det däremot inget fel på, riktigt fina skidor! Klubben tog förövrigt en seger i damklassen genom Sofia Henriksson.

Resultat H21

Resultat D21

Pulsgrafen, låg flera gånger länge kring 190 (95%).
Pulsgrafen, låg flera gånger länge kring 190 (95%).

Första veckorna av den här säsongen känns nästan som en repris på fjolårets säsong (med Bruksvallarna som undantag). I Bruksvallarna hade jag ett riktigt bra skaterace och detta år var det okej. Nästföljande helg hade jag ett riktigt kasst race i Arvidsjaur (som jag inte åkte i år). Senare åkte jag första Sverige cupen i Piteå (inget avancemang i sprinten, 19:e på distansen). Efter det drog jag vidare till Lillehammer och gjorde säsongens två sämsta race på säsongens sämsta skidor (15 km skate = lååångt efter, 30 km klassiskt = DNF).

Har inga planer på att fortsätta gå hand i hand med fjolårsformen, nästa helg väntar nya chanser.

Efter lördagens tävling stannade jag kvar i Idre för att träna ett pass med Kalix-grabbarna Jacob Engström och Johan Häggström samt titta på när Jenny tävlade ett 3 km race. Johan som tidigare varit en betydligt starkare åkare i den klassiska stilen placerade sig på en finfin 4:e plats i lördagens skaterace. Ska bli intressant att se vad han hittar på i Vuokatti där han kommer åka sitt första klassiska distansrace för säsongen! Jenny gjorde återigen en bra insats och blev 8:e tjej i D19-20.

Nu är jag hemma i Östersund men redan imorgon påbörjas resan upp mot Vuokatti, Finland. Min klubb Piteå Elit ska dit och vi åker i gemensam trupp från Piteå på onsdagsmorgon. På fredag åker vi herrar 15 km klassiskt, på lördag hålls det en skatesprint som jag hoppar över och på söndag blir det 15 km skate. Ser fram emot tävlingarna och chansen att bryta fjolårstrenden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.