Vuokatti, 15 km klassiskt & 15 km skate

topBgHej!

Löpning under torsdagskvällen
Löpning under torsdagskvällen

Fredag:

Under torsdagens pass hade vi testat köra lite intervaller mot varandra där stakning  just då var det snabbare alternativet. Jag tog då beslutet att jag skulle prova köra det 15 km långa loppet på blanka skidor.

Det såg rätt blött och löst ut under fredagsförmiddagen medan tjejerna tävlade, tvärtemot gårdagens isiga förhållanden. Jag stod dock fast vid mitt beslut, så här i efterhand förstår jag inte riktigt varför.

I första och brantaste backen som var på väg ut ur stadion så insåg jag att det nog skulle bli en jobbig dag. Riktigt löst och man borrade i princip efter olja med stavarna. Insåg definitivt att jag gjort ett dåligt val då åkaren som startade bakom inte hade sämre surf på skidorna utför än vad jag själv hade. Kämpade på i ett makligt tempo, kunde gå med åkare på platten, uppför tappade jag och på krönen var jag oftast löjligt långsam.

I brantaste backen på sista varvet så stod jag i princip still så jag provade saxa. Försökte att inte glida på skidorna, det enda jag ville var att få promenera lite grann. När jag tittade upp mot krönet så såg jag en funktionär stå och filma mig, tänkte då att det där var kanske dumt gjort. Stakade resten och gick i mål lååångt efter segrande Iversen.

Var besviken efter mål mestadels för att jag gav bort en bra chans till ett fint resultat, älskar ju klisterföre. Istället körde jag på blanka skidor och harvade mig runt. Klubbens psykolog Thomas fick sig ett joursamtal av mig ganska direkt efter målgång då jag såg att jag inte bara låg långt efter, jag var dessutom för tillfället sist i listan. King.

Ca. 2 h efter målgång då jag skulle bege mig mot lunchen så kom sms:et jag väntade på, att jag skulle till stadion för att träffa TD:n. Fick se filmen, det såg inte bra ut så jag protesterade inte. Karriärens första diskning blev pricken över i:et på fredagens fiaskotävling. Grämde mig inte allt för mycket ändå.

H21 resultat

D21 resultat (Sofia Henriksson grejade ett guld till klubben, riktigt mäktigt.)

På kvällen var jag ute på dagens andra skatepass (haha) och samlade lite träningstimmar.

DSQ, definitivt en plump i protokollet
DSQ, definitivt en plump i protokollet
Skyldig
Skyldig

Lördag:

Hjälpte Johan att testa skidor inför hans sprintprolog. Samlade sedan ytterligare någon träningstimme längs delar av spåret som inte var avstängda p.g.a. pågående sprinttävling.

En bra dag för Sverige, blågula vinnare i båda klasserna där dagens 12 finalister i herr- och damklassen bestod av 7 svenskar.

H21 resultat

D21 resultat

Söndag, 15 km skate:

Revanschsugen! Tyckte jag öppnade helt okej men redan i den andra backen så var norrmannen som startade 15 sek bakom ikapp, vi hade väl åkt max 90 sekunder då. Verkar vara för gammal och seg för att starta hårt nu.

Hängde på honom i drygt ett varv innan en annan åkare kom emellan som sedan kroknade. Själv hade jag tunga ben som inte tyckte om att trampa sockrig konstsnö uppför.

Fick sällskap av Ruus sista två varven och då började jag komma igång, plockade 22 placeringar från 7.5 km till mål, en trend som har synts i säsongens flesta distanslopp. Bland alla åkare jag passerade, blev passerad av och även gjorde sällskap med så upplevde jag att jag hade bäst skidor. Riktigt, riktigt, snabba i de långa utförsbackarna, kan inte skylla på någonting där.

Slutade 33:a i en väldigt tight resultatlista. Hade 1:27 min upp till segraren och de 20 första i listan var inom en minut. Säsongens hittills bästa lopp även om känslan jag vill åt fortfarande uteblivit. Många svenskar inom placeringarna 10 – 30 så det var ju skoj!

Mina placeringar i mellantiderna:

3.75 km: 43

7.00 km: 55

11.25 km: 46

15.00 km: 33

H21 resultat

D21 resultat

Sven-Erik fyllde år i söndags så tjejerna fixade en tårta åt honom under lördagen!
Sven-Erik fyllde år i söndags så tjejerna fixade en tårta åt honom under lördagen!
Tjejerna + vallarna Daniel och Patrik
Tjejerna + vallarna Daniel och Patrik

Nu befinner jag mig hemma i ett svinkallt Älvsbyn (-20 grader). Blir uppe i Norrbotten i några veckor nu.

-20 grader hemma
-20 grader hemma
Kanis, drygt 3 km hemifrån, -10 grader. Konstsnö produceras för fullt
Kanis, drygt 3 km hemifrån, -10 grader. Konstsnö produceras för fullt

3 reaktioner till “Vuokatti, 15 km klassiskt & 15 km skate

  1. If you’re going to get DQ’d, it’s best to do it on the days when you’re in 84th place anyway… Glad you were able to get back on track on Sunday – in your second skating race of the weekend! We’ll be going on the road soon with the UAAers, and we’ll be missing you for sure!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.