Arvidsjaur och Älvsbyn

Tisdag kl 06.50 rullade jag mot K4 i Arvidsjaur där Försvarsmakten arrangerade ett utbildningsläger på skidor för yrkessoldater. Över 140 deltagare där vissa ur militärlandslaget var med som ledare. Tillsammans med David ”Frillen” Frisk hade jag hand om den snabbaste gruppen under tre pass.

Frillen som har en bakgrund som skidgymnasietränare imponerade så in i bomben med sitt kunnande och förmåga att förklara nycklarna i den klassiska skidåkningen. Själv stod jag mest och lyssnade på Frillens tips till deltagarna, stundtals lärorikt för en själv. Under de tre passen gick Frillen igenom diagonal åkning, stakning och stakning med frånskjut medan jag gjorde mitt bästa med att instruera.

Arvidsjaur bjöd på säsongens hittills finaste förhållanden. På 10 km slingan fanns ingenting att klaga på. Dessutom steg temperaturerna till mer behagliga 7-8 minusgrader.

Frillen instruerar
Frillen instruerar
Det hölls en hel del föreläsningar på lägret. Här informerar Lars Johansson deltagarna om militärlandslaget.
Det hölls en hel del föreläsningar på lägret. Här informerar Lars Johansson deltagarna om militärlandslaget.

Sov en natt på logementet tillsammans med mina kollegor i militärlandslaget, genomförde ett klassiskt pass och sedan ett kortare styrkepass innan jag slängde mig in i Hyundaien. Åkte längs ett vackert vinterlandskap längs vägen mot Älvsbyn. Hemma i byn plockade jag upp två barndomskamrater innan vi fortsatte mot Luleå där ytterligare en kär gammal vän slöt upp. En film jag väntat på i 10.5 år hade äntligen världspremiär!

img_20151217_133959.jpg
The Imperial March av John Williams.
10 år igen!
10 och ett halvt år sedan den sista Star Wars-filmen hade världspremiär och det blev dags att växa upp. För 3 år sedan meddelade Disney att det kommer en ny trilogi. Skönt för mig, då slapp jag växa upp!

Hade en grym kväll i Luleå tillsammans med vänner som man träffar allt för sällan! Blandade känslor till filmen men jag var lycklig när jag stapplade ut från biografen.

Idag har jag och Jenny kört ett två timmar långt pass på Kanis. Konstsnöslingan på drygt 2 km (?) är riktigt fin och övriga slingor går faktiskt att åka även om snölagret är ganska tunt. Jag körde skate varav en timme utan stavar.

Konstsnöspåret på Kanis. Känner knappt igen mig då de avverkat en hel del skog till förmån för den nya skidskyttevallen. Kul att det händer saker på stadion men det känns inte så "hemtrevligt" längre.
Konstsnöspåret på Kanis. Känner knappt igen mig då de avverkat en hel del skog till förmån för den nya skidskyttevallen. Kul att det händer saker på stadion men det känns inte så ”hemtrevligt” längre.
Spåret mellan Kanis och folkhögskolans spår.
Spåret mellan Kanis och folkhögskolans spår.

img_20151217_134239.jpg

Nu ska jag se Daniel Gustavsson göra sin världscupdebut i dagens sprinttävling i Pokljuka och sedan ska jag åka ytterligare två timmar.

Kommer stanna kvar i Älvsbyn några veckor nu, ska bli skönt!

3 reaktioner till “Arvidsjaur och Älvsbyn

  1. Visst var filmen bra, själv har jag väntat i 37år på detta, sanslöst länge sedan. Märkligt då man själv bara är 27, hmmm hur går det där ihop :-)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.