Utmanad av Kanisberget

Hej!

Fredag:

Hade planerat ett intervallpass i den klassiska stilen men den nollgradiga temperaturen och kraftiga snöfallet gjorde att jag ändrade till skate (samma sak för mig i och för sig, ”mr. Disqualified”). Temperaturskillnaden längs längdspåret på Kanis kan vara väldigt varierad och jag hade som plan att försöka plocka så mycket höjdmeter som möjligt på intervallerna. Gissade att temperatur och snö kunde skilja rätt mycket mellan lägsta och högsta punkt på spåret och risken för fiaskovallning var nog överhängande ifall man försökt sig på att åka med fäste.

Ville bli utmanad av Kanisspåret och planerade en slinga där jag skulle plocka så mycket höjd som möjligt på relativt kort sträcka. Körde från lägsta punkten på 2.5 km slingan (50 m.ö.h), genade innan man svängde in mot stadion och sedan rakaste vägen upp till ”Pelles kors” (134 m.ö.h, högsta punkten på spårsystemet?). Enligt min Suunto Ambit3 Peak så blev den sträckan 1.8 km med en höjdskillnad på 84 meter (90 höjdmeter upp, 6 ned). En riktigt fin klättring faktiskt, längsta stigningen i Östersund, från snölagret till toppen av Björnberget, är lite drygt 70 höjdmeter så Kanis gör inte bort sig.

Körde två sådana intervaller, de tog ganska precis 7 minuter med föret som rådde. Åkte sedan en lite längre (13 min) och avslutade sedan med två intervaller på konstsnöspåret. Totaltid på 40 minuter.

Mycket nysnö och ganska svåra förhållanden då det aldrig är pistat på de övre slingorna. Nyttigt pass för mig som vanligtvis inte trivs om det inte är stenhårda spår.

Kartan är från Andörjans hemsida, det röda spåret är tävlingsbanan för de kortare distanserna. Den mörkblå sträckningen åkte jag två gånger, på den tredje intervallen förlängde jag med den ljusblå vilket gav ytterligare 6 minuter.
Kartan är från Andörjans hemsida, det röda spåret är tävlingsbanan för de kortare distanserna. Den mörkblå sträckningen åkte jag två gånger, på den tredje intervallen förlängde jag med den ljusblå vilket gav ytterligare 6 minuter.
Pelles kors, högst upp på de övre slingorna. De spåren prepareras mer sällan och saknar elbelysning.
Pelles kors, högst upp på de övre slingorna. De spåren prepareras mer sällan och saknar elbelysning.
Trampa puder
Trampa puder

På eftermiddagen körde jag ett gympass på Kraft & Hälsa. Var ensam till en början innan Oskar Sandberg dök upp, en av kompisarna som jag var på bio med i onsdags. Trevligt!

Lördag:

Ett längre klassiskt distanspass innehållande 10 fartlekar och 30 minuter utan stavar. Har tänt köra 30 min utan stavar/pass den kommande tiden, har inte riktigt hittat den känsla jag vill åt sen vi klev på snö. Viktigt att utmana sig själv även på de längre och lugna passen.

img_20151219_140809.jpg
Nöjd

Nu ska jag till mina kusiner i Lillpite på middag. Imorgon tänkte jag bl.a. köra ett klassiskt intervallpass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.