Intervaller och sånt

Hej!

Klassiska intervaller igår. Efter två dagar med snöfall så var det bara konstsnöspåret som blivit pistat, bedömde att snödjupet på nysnön längs de längre slingorna tyvärr var för djupt. Konstsnöspåret mäter ganska precis 3.3 km och bjuder på en total stigning av 70 höjdmeter.

Körde en 10 min tröskel innan jag brände av 4 + 6 + 6 + 4 minuter AIII+ (90-100% i upplevd smärta). Tvingade mig själv att slå mina gamla tider med minst 5 sekunder på de två sista. Lyckades med det vilket var tur, tenderar att bli väldigt besviken på mig själv ifall jag misslyckas.

img_20151220_140440.jpg

img_20151220_140529.jpg

img_20151221_140346.jpg
Konstsnöslingan som nu är täckt i natursnö.
Maxpuls på 188 enligt klockan, 187 enligt appen.
Maxpuls på 188 enligt klockan, 187 enligt appen.
Åkte i tävlingdräkten för att försöka locka fram dödsfokus och törsten efter blodsmak.
Åkte i tävlingdräkten för att försöka locka fram dödsfokus och törsten efter blodsmak.

Efter en fullspäckad dag framför tv:n med längdskidor, skicross och skidskytte så var det dags för dagens andra pass. Drog ut en halvtimme tidigare än jag egentligen hade velat (15.30) men syster skulle bjuda på julfika. Sällan man anpassar sig för andra som elitidrottare men det kan vara nyttigt om man ska ha kvar några närmast sörjande vid sidan av tävlingsspåret! 30 minuter hit eller dit kanske man inte dör av i och för sig.

1.30 h skate med 30 min utan stavar. Innan passet hade jag monterat bort ”kapporna” på mina ESK Pro, delvis för att jag behövde en skruv till mina ESK 2.0 (skruvan på insidan av den vänstra skon har börjat lossna), delvis för att jag ville träna stabilitet. Obehagligt under de första 5 minuterna men sedan tänkte jag inte på det.

Ser att en del plockar bort kappan även vid tävling vilket jag antar ger större rörelsefrihet i fotleden vid frånskjutet. Själv har jag kraftig pronation vid löpning och vanlig gång och upplever att jag har lättare att åka mer på kanterna än belaget på skidorna utan kapporna som stabiliserar. Men! Det är nog för stabilitet, speciellt när Älvsbyns skoterfolk som sitter och grillar vid vindskydden i slalombacken inte drar sig för att korsa eller köra längs med spåret med ”skojtran”, blir så där lagom ojämnt och löst i spåret då.

 

Tjuvskateskor. Synd man är så dålig på tjuv-momentet.
Tjuvskateskor? Synd man är så dålig på tjuv-momentet.
Nästan varje sväng jag varit upp och läst Piteå-Tidningen så har det funnits fina reportage om Älvsbyhus. Kul och förståeligt att de går starkt just nu.
Nästan varje sväng jag varit upp och läst Piteå-Tidningen så har det funnits fina reportage om Älvsbyhus. Kul och förståeligt att de går starkt just nu.

Idag har jag en planerad vilodag, var en vecka sedan sist. Har druckit mycket kaffe och varit ganska stillasittande så jag känner mig som en tickande bomb just nu. Har även hunnit prata på Skype med en av de bästa vänner jag haft, tillika min rumskamrat från tiden i Alaska (säsongen 2012/2013), den australienske basketspelaren Liam Gibcus. Han planerar en Europa-resa inom de närmsta två-tre åren, då har man någonting att se fram emot nu efter Star Wars har släppts. Liam bor återigen i Melbourne, Australien, där han arbetar som civilingenjör samt spelar basket i division II.

15 oktober 2012, första eftermiddagen utan regn på typ en månad.
15 oktober 2012, första eftermiddagen utan regn på typ en månad.
P1020892
En bra dag i pisten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.