Träning i Norrbotten

Hej!

Ja, dagarna går ju i ett under jultider, har hunnit med en del sedan senast, bl.a:

Landslagsvallaren Rikard Larsson och Jenny på i ett dimmigt Kanis i tisdags.
Landslagsvallaren Rikard Larsson och Jenny på i ett dimmigt Kanis i tisdags.

Intervallpass i (och uppför) Kanis:

I onsdags körde jag ett fint intervallpass med skateskidor längs Kanis spårsystem hemma i Älvsbyn. Tycker att jag varit riktigt stark på 3:ans växel i vinter, kanske för att jag verkligen gått in för att förbättra stakningen under sommar och höst. 3:ans växel påminner ju en del om stakningen då den involverar mycket överkropp. Däremot tycker jag att jag tappar rätt mycket på 2:ans växel (den man använder uppför) som tidigare varit en av mina styrkor. Det blir ju inte så mycket av den växeln under sommaren då backarna oftast inte är nog branta (och jag envisats med att bomba 3:an uppför Granrisbacken på ÖSD hela sommaren och hösten..). Därför har jag passat på att samla många höjdmeter under intervallpassen jag genomfört efter tävlingshelgen i Vuokatti.

Nåväl, körde en blandad kompott på mellan 4-8 minuter där varannan intervall avslutades med en syrafest uppför Kanis slalombacke. Åkte uppskattningsvis 90 sek uppför men det var tillräckligt för att det skulle kännas som att benen höll på att bränna hål på tävlingsdräkten.

3 h klassiskt med Nordebo på julafton:

På förmiddagen den 24:e december mötte jag upp Daniel Nordebo som är hemma i Älvsbyn under två veckor. Han bor i Göteborg nu för tiden där han jobbar i Udéns Sportbutik samt tävlar för butikens långloppslag, Udéns Ski Team (som jag tränade tillsammans med på Mallorca i höstas). Planen för dagen var att åka 3 timmar klassiskt vilket vi också gjorde. Vi hade stundtals sällskap av Daniel lillebror Jonathan (som jag läste tyska tilllsammans med i 9:e klass på Älvåkraskolan). Även skidskyttebröderna Hortlund gjorde oss sällskap.

Älskar Kanis
Älskar Kanis
Upptäckte när jag kom fram till Kanis att jag hade två vänsterhandskar med mig. Orkade inte vända hem. Det fungerade väl men det var inte behagligt.
Upptäckte när jag kom fram till Kanis att jag hade två vänsterhandskar med mig. Orkade inte vända hem. Det fungerade väl men det var inte behagligt.
Johannes Hortlund, för dagen måttligt motiverad vilket får ses som positivt!
Johannes Hortlund, för dagen faktiskt måttligt motiverad att träna vilket får ses som ett fall framåt!
Kul jul
Kul jul

Julaftonen firades hemma på Barkargatan tillsammans med släkten.

Fick en riktigt fin klocka av familjen.
Fick en riktigt fin klocka av familjen.

14 km träningstävling på annandagen:

Kl. 9.30 så anordnades en träningstävling på Lindbäcksstadion längs ett 3.5 km långt spår (delar av de kommande SM-banorna). Ordentligt med plusgrader dagen innan följt av -5 under natten resulterade i betongspår. Arrangörer var delar av Strömnäs GIF/Piteå Elit/lokala eldsjälar. Tre stycken herrar kom till start i H21: Erik Axelsson, Strömnäs GIF/Montana State Ski Team, jag samt Mikael ”Mike the WC-machine” Norberg, Piteå Elit (Micke körde bil från Övertorneå för denna tävlings skull!).

Erik startade 1 min före mig (Jacob Engström var anmäld och skulle starta 30 före mig men hade sovit rekorddåligt under natten), ytterligare 30 sek bakom mig startade Micke. Jag försökte öppna offensivt. Det gick väl okej! Efter tre varv kom Micke ikapp men han valde att ligga kvar bakom så antar jag åkte rätt fort under sista varvet. I sista kurvan på fjärde varvet så gick Micke om men jag lyckades ta hem spurten på det långa upploppet som Lindbäcksstadion bjuder på. Erik höll undan med ett tiotal sekunder och jag tror alla tre var nöjda med sina prestationer.

Betongspår på Lindbäcksstadion
Betongspår på Lindbäcksstadion
Vackert
Vackert
Micke gör sig redo att jaga ikapp mig.
Micke gör sig redo att jaga ikapp mig medan Jenny gör sig redo att jaga ikapp Micke.
Dagens tävlande
Dagens tävlande

Fint på Ormberget:

Har befunnit mig i Luleå hemma hos Jennys föräldrar i några dagar. Det regnade i princip hela Norrbotten den 25:e så många naturspår har farit illa, bl.a. hemma i Älvsbyn och i Luleå. Luleå och Ormberget bjuder dock på ett fint konstsnöspår på 2.5 km där jag samlat en del timmar de senaste dagarna.

Juldagen i Älvsbyn. Spöregn.
Juldagen i Älvsbyn. Spöregn.

img_20151227_142213.jpg

Ormberget i Luleå
Ormberget i Luleå
Ormberget. Kring lunchtid på helgerna blir det nästan köbildning längs det 2.5 km långa spåret. Kul med ett sånt stort skidintresse!
Ormberget. Kring lunchtid på helgerna blir det nästan köbildning längs det 2.5 km långa spåret. Kul med ett sånt stort skidintresse!

Övrigt:

Blev drygt 19 timmar träning denna vecka. Om allt går som planerat så kommer jag ha 650 timmar träning sedan vecka 17 innan nyårsafton. Fint det men man lär väl börja åka fort också.

Under Armour + Star Wars, mäktigaste samarbetet på länge.
Under Armour + Star Wars, mäktigaste samarbetet på länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.