Dahlqvist Bil + träning

Hej

Hade en inplanerad vilodag igår, en vecka sedan sist. Spenderade måndagen i Luleå, mestadels hos mina svärföräldrar men även någon avstickare här och där under dagen, bl.a. till Dahlqvist Bil som lägligt nog ligger 5 minuter bilfärd från Notviken. Hade avtalat ett möte med Tom som gick igenom bilens alla funktioner med mig, någonting vi inte gjort tidigare då det var Jenny som hämtade ut den för en månad sedan. Efter som den är fullutrustad så var det en hel del funktioner jag missat eller ännu inte vågat använda, bl.a. kan den fickparkera själv samt köra i en fil utan körassistans av föraren (den styr själv).

img_20151228_205458.jpg
Dahlqvist Bil i Luleå
Min Tucson inne hos Dahlqvist Bil.
Min Tucson inne hos Dahlqvist Bil.

Imorse körde jag och Niklas Henriksson till Ormberget där vi brände av 2.15 timmar skate. Spåret var fullproppat med motionärer, elitmotionärer och elitåkare. Under passet längs det 2.5 km långa konstsnöspåret (+ någon avstickare på natursnön) plockade vi in fler och fler åkare i vår klunga, bl.a. Daniel Nordebo, Jacob Engström och Andreas Almkvist. 37 km (16 km/h snitt) och 386 höjdmeter hann vi med.

Ormberget. Konstsnöspåret + några extra avstickare där det inte var allt för isigt.
Dagens åkning på Ormberget. Konstsnöspåret + några extra avstickare där det inte var allt för isigt.

Nu är jag hemma i Älvsbyn igen, tänkte ge Kanisberget lite kärlek de kommande dagarna.

Kunde förresten konstatera att när jag i lördags träffade Niklas Henriksson hemma hos Jennys föräldrar (han är tillsammans med hennes storasyster Pernilla) så var det första gången sen slutet av juli månad. Vi brukar i vanliga fall hamna på samma träningsläger eller mötas upp i Norrbotten vilket uppenbarligen inte skett denna höst. Exempelvis så samma dag jag åkte hem från träningslägret i Muonio i november så anlände han dit några timmar efter jag åkt.

Erik Axelsson som numera bor i Bozeman, Montana, USA, träffade jag i lördags under träningstävlingen. Han är hemma över jul och kommer åka tillbaka till staterna i början av januari. Innan mötet i lördags träffade jag honom senast i augusti dagarna innan han åkte över till andra sidan Atlanten. Ganska sjukt att jag träffat honom mer nyligt. Ni som känner mig eller läst min blogg i några år vet kanske att jag tränat mer än lovligt tillsammans med ”Najk” under det senaste årtiondet.

28:e juli 2015, sprang runt Hertsöträsket med Niklas
28:e juli 2015, sprang runt Hertsöträsket med Niklas
29:e juli, fikastopp under ett 3-timmars stakpass.
29:e juli, fikastopp under ett 3-timmars stakpass.
9:e juni 2013, ett långhårigt gäng. Fr. v: Jacob Engström, Daniel Nordebo, Johan Häggström, Niklas Henriksson
9:e juni 2013, ett långhårigt gäng. Fr. v: Jacob Engström, Daniel Nordebo, Johan Häggström, Niklas Henriksson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.