Nyår i Piteå

Hej!

Brukar ha som bloggtradition att publicera ett inlägg med en kortare sammanfattning om det gångna året i textform följt av en riktig bildbomb. Kanske är det något liknande jag skulle behöva göra nu, titta tillbaka på året som varit och se alla bra saker man faktiskt åstadkommit. Inte helt fel att titta på träningsbilder från 30 h veckor, skidgång i Toblach och stekiga bilder från Mallorca så här mitt under vinterhalvåret i Norrbotten i det ”eviga mörkret” (5 månader mörker i alla fall). Nåväl, vi har ju snö i alla fall.

Det kommer nog någon form av sammanfattning de närmsta dagarna. Tills vidare får ni en vanlig, tråkig träningsrapportering:

Onsdag:

Stakning på Kanis. Eftersom någon godhjärtad (gissar på Sture Norén men är inte säker) sladdat de övre slingorna samma dygn så gick det att få ihop en slinga på 15 km. Stakade i två timmar och ganska precis 30 km. Funderade under passet om de har kul i Falun på 1,1 km slingan?

img_20160101_183447.jpg
Hela spårsystemet mäter ca. 15 km.

På eftermiddagen sprang jag i 30 minuter på löpband innan jag brände av ett gympass. Körde mycket överkropp och bål, har dragit ned på benövningar med tunga vikter nu under tävlingssäsongen. Kändes väl som vanligt i gymmet, d.v.s. stark och explosiv, även relativt deffad men tyvärr ganska blek. Ökade i vikt på frivändning med hantel. På dumbbell-svingen så kör jag med gymmets tyngsta, 32 kg, däremot ökade jag antalet reps till 10 istället för 8.

Passet blev lite längre än jag tänkt då jag fastnade i en övning som jag själv uppfann under passet, enbensböj på skivstång med en mindre skivstång på axlarna. Den var förbannat svår men efter en del fall och svordomar började jag bemästra den bättre och bättre. I slutet kunde jag få till några bra set faktiskt. När stången låg på mattan bland de fria vikterna var det inga större problem, svårare blev det när den låg på ett parkettgolv som på bilden nedan:

img_20151230_192835.jpg
En utmanande övning.

Torsdag:

Årets sista intervallpass för min del ägde rum på Lindbäcksstadion i Piteå (5 mil från Älvsbyn). Mötte upp med Karl Edenroth och Adrian Bergström och tillsammans körde vi en 8 min tröskel följt av 4 st. 4 minuter-intervaller med klassisk utrustning.

Två plusgrader och ganska isiga spår bäddade för ett riktigt klisterföre. Jag hade förberett ett nytt tävlingspar som jag hade dömt ut i förtid, under passet kändes de faktiskt riktigt bra så de kommer nog få några chanser innan de degraderas till träningspar.

Jag hade nog årets hittills bästa känsla på snö, kanske för att det var rent klisterföre och det brukar jag ju inte hata precis. Kanske kan man åtminstone börja nosa på den mytomspunna och svårdefinierade s.k. ”formen” inom de kommande veckorna. Man vill ju inte vara en sån som öppnar lugnt och kontrollerat i all evighet framöver.

img_20160101_152142.jpg

Adrian, Karl efter genomförda intervaller samt Erik och Niklas som körde ett distanspass. Eller ja, rekreationspass kanske man ska kalla det.
Adrian, Karl efter genomförda intervaller samt Erik och Niklas som körde ett distanspass. Eller ja, rekreationspass kanske man ska kalla det.
Två bästa vänner
Två bästa vänner

Mellan passen så hängde jag hemma hos Erik Axelsson tillsammans med Jacob Engström och Niklas Henriksson. De båda Luleåborna hade övernattat hos Erik. När det var dags för att käka lunch så drog vi ned på stan i hopp om att finna en öppen lunchservering. Någon sådan existerade tyvärr inte i Piteå den 31:a december så vårt hopp vändes till den närmast belägna Max hamburgerrestaurang vi kunde finna.

Gott med burgare men jag kände mig äckligt mätt och nästan lite smutsig efter att ha käkat där (kanske inte så konstigt med två extraburgare till menyn). Man känner hur flottet täpper igen ådrorna, andningen blir tung och efter en dryg timme är man hungrig igen. Ett plus är de nya expresskassorna där man kan beställa utan att behöva prata med någon i kassan, bra för en folkskygg längdskidåkare utan social kompetens.

På eftermiddagen samlades ett stort gäng vid Nolia för ishockeyspelande. Själv så hatar jag skridskor och hockeyklubbor så jag drog och åkte ett lugnt distanspass medelst skateutrustning på nyss nämnda Lindbäcksstadion.

Lindbäcksstadion, kolsvart i Norrbotten klockan 15.00.
Lindbäcksstadion, kolsvart i Norrbotten klockan 15.00.
En elak korean.
En elak korean.
Lyssnade på Simon Hallströms och Sebastian Samuelssons "Skidskyttepodden" under passet.
Lyssnade på Simon Hallströms och Sebastian Samuelssons ”Skidskyttepodden” under passet.

På kvällen bjöd Johan Westerlund in till nyårsfirande hemma i barndomshemmet i Blåsmark. De flesta hade deltagit vid hockeyspelandet tidigare under dagen. 16 stycken skidåkare/f.d. skidåkare möttes upp och det blev en trevlig men mestadels torr och nykter tillställning för de allra flesta.

Nyårsmenyn i Blåsmark.
Nyårsmenyn i Blåsmark.

Idag har jag samlat några timmar på Kanis och imorgon väntar Kalixspelen som är flyttat till Överkalix, 10 km klassiskt väntar där!

Kaffet tog slut efter frukosten. Handlade nytt innan middagen. Jenny tyckte inte det var ok att jag drack kaffe till enchiladas.
Kaffet tog slut efter frukosten. Handlade nytt innan middagen. Jenny tyckte inte det var ok att jag drack kaffe till enchiladas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.