Kallt och fint i Östersund

Igår klev jag och Jenny upp före f-n för att rulla ned till Östersund och hinna fram innan kl 14.00 då Jämtländska Matsalen stänger sin lunchservering. Uppdraget lyckades med marginal tack vare disciplinerat körschema och 0 st. onödiga stopp.

Skönt att få checka in i lägenheten efter nästan fyra veckor frånvaro. Åkte ju upp tisdagen den 8:e december för den skandinaviska cupen i Finland och valde sedan att stanna uppe i riktiga Norrland under jul och nyår.

Inlandsvägen har man åkt någon gång.
Inlandsvägen har man åkt någon gång.
Östersund
Östersund
Lunch!
Lunch!
Har man tur så lyckas man få tag i restaurangens ÖP-tidning.
Har man tur så lyckas man få tag i restaurangens ÖP-tidning.

Efter att ha skjutsat landslagsskidskytten och tillika ”poddaren” Simon Hallström till flygplatsen så hade jag imorse ett fint återseende med Östersunds skidstadion. Trots -16 grader och lätt snöfall så var det inte så långsamma förhållanden då spåret mestadels består av konstsnö.

Skateintervaller stod på schemat, intensitet kring AIII/AIII+ och en totaltid på 30 min. Under uppvärmningen mötte jag en av förra årets JVM-åkare, Björn Sandström, Täfteå IK, som passande nog hade en liknande plan som mig. Björn har haft en skadedrabbad höst men imponerade i sin tävlingspremiär, Daniel Karlssons minne, för någon vecka sedan där han slutade 4:a och endast 9 sekunder upp till vinst (resultat från den tävlingen finns här).

Vi började med en lugnare tröskel på 6 minuter innan vi började trycka på lite extra. Om jag inte minns fel så körde vi 6 min + 8 min + 5 min + 6 min + 7 min. Idag visade Björn inga tecken på missad träning utan gav nog vinterns hårdaste sparring. Hans hoppskate på varje intervall uppför den beryktade Granrisbacken var något utöver det vanliga.

Ikväll sprang jag och Jenny till stadion (andra gången någonsin), i -18 grader vill man inte starta bilen mer än nödvändigt och 6.30 min löpning kan man nog utstå. En dryg timme blev det och under sista halvtimmen åkte jag med Anton Karlsson som förövrigt slutade 2:a i helgens Morapinglan, en tävling som består av 10 km skate följt av 10 km klassiskt jaktstart uppdelat på två dagar (resultat från den tävlingen finns här). Vilka stars man har chansen att få träna med i Östersund!

Finn ett fel! Ledtråd: den täcker 60% av mitt fagra nylle.
Finn ett fel! Ledtråd: den täcker 60% av mitt fagra nylle. Fan att man bara ska köpa stekiga Oakley-glasögon med mörka spegelglas…

Imorgon har de lovat -22 grader. Som den Älvsbybo man är gissar jag att man kommer känna sig som fisken i vattnet. Casco-skärmen lämnas hemma, det kan jag lova.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.