15 km skate, skandinavisk cup imorgon (?)

Hej!

Senaste dagarna har det varit kring -20 grader i Östersund, bitigt och fint. Kylan har inte stört mitt genomförande av träningsplaneringen. Helt ärligt så fungerar det ju om klär man sig rätt med skoöverdrag, tumhandskar/hummerhandskar, buff, köldtejp, köldmask, dubbla underställ, dubbla mössor etc. För mig så är största problemet att fötterna så småningom blir kalla då man envisas med att bara införskaffa tunna tävlingsskor de senaste åren.

Jenny under gårdagens klassiska pass. Arrangörerna av helgens tävlingar hade passande nog testat att preparera för söndagens klassiska masstart. Inte alltid man får välja på fyra olika spår under ett förmiddagspass en vanlig onsdag.
Jenny under gårdagens klassiska pass. Arrangörerna av helgens tävlingar hade passande nog testat att preparera för söndagens klassiska masstart. Inte alltid man får välja på fyra olika spår under ett förmiddagspass en vanlig onsdag.

Igår anlände min klubb till Östersund. De bor på Scandic Syd just vid Östersunds camping. Själv kommer jag bo hemma i lägenheten men äter middagarna tillsammans med klubben på hotellet.

Denna dag har bestått av skidtestning där jag hade Jenny som testpilot. Ett friskt användande av dieselvärmare och elektronisk utrustning i bilen under de senaste dagarna kombinerat med körningar på 1-3 km gjorde att batteriet var urladdat när vi skulle hem från stadion. Klubben kunde bistå med en Volvo V70, K-J Westberg med startkablar och mina nyanlända mamma och pappa med assistans så det löste sig tämligen smidigt.

15 km skate imorgon

Imorgon väntar den första deltävlingen av tre under denna tävlingshelg i skandinaviska/svenska cupen. 15 km skate på en fin bana som vi förhoppningsvis kan åka imorgon, väderprognosen är inte så lovande men idag så har det varit en 6-7 grader varmare än utlovat så hoppet finns fortfarande. Besked kommer klockan 08.00 imorgon och om det handlar om ett riktigt gränsfall så kan det tas 09.00 istället. Köldgränsen för internationella tävlingar är -20 grader.

Ett imponerande startfält på 263 anmälda i herrklassen. Ryktas om att 190 av dem tillhör Norge. Jag tror och hoppas att min form är god och det ska bli kul att tävla på ”hemmaplan”. Jag är med i den A-seedade gruppen och startar 12.47.20 med startnummer 353.

Startlistor D21

Startlistor H21

Liveresultat

Banan:

Samma bansträckning kommer användas under söndagens 30 km klassiskt.
Samma bansträckning kommer användas under söndagens 30 km klassiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.