2016/01/16

Hej!

Ja, men vi försöker väl med var tredje dag då!

I torsdags var ett skiathlonpass (klassiskt + skate) inplanerat på totalt 2 timmar varav 45 minuter A2 (hård distansfart). När jag klev upp såg jag att Uusi skrivit i skiduniversitetsgruppen på Facebook att det var kallt och det hade han rätt i, -24 grader.

Skyndade mig till gymmet på NVC och hann precis norpa åt mig en Skierg innan konditionsrummet fylldes med skidskyttar med förkärlek till stakmaskiner. Anton Karlsson hade just kört ett styrkepass (med start kl 07.30?) och han fick tag i den andra stakmaskinen. Hans plan var supra-intervaller och jag var inte sen med att hänga på hans upplägg. 30 sekunder max följt av 3.30 minuter A2. Detta upprepades fem gånger och totalt drog vi i stakmaskinerna i ca. 45 minuter. Efter det så drog vi ut och sprang i 1.15 h. Totalt två timmar och ett riktigt bra pass med de förutsättningar som vädret bjöd på.

Supra-intervaller.
Supra-intervaller.

Kom ut lite senare på eftermiddagspasset efter att jag somnat framför en skidskyttesändning. Körde ett distanspass på stadion i kalla och kärva spår.

img_20160114_182844.jpg
Fint och ensamt

img_20160114_182930.jpg

Denna lördag har det hållits Scandic Cup tävlingar i Åsarna. Jag tog bilen dit för att se Jenny tävla samt hämta nya skiathlonskor av Lars-Åke Blom samt Toko-vallor från Madshus-trailern. Jenny hade ett tyngre lopp idag men det kommer fler chanser. I H19-20 klassen imponerade Thorn med att vinna med över 1.30 min, rekord för en herrjunior i ett 10 km lopp?

Åsarna skidstadion imorse
Åsarna skidstadion imorse
Jenny
Jenny
Solen skymtade i backspegeln på väg hem till Östersund.
Solen skymtade i backspegeln på väg hem till Östersund.

P.g.a. min dagsutflykt så blev hela dagens träningsschema förflyttat ca. 4 timmar framåt. Träningstimmar har ändå skördats idag och mellan passen har jag sett herrarnas masstart i skidskytte samt dagens världscupsprint på SVT Play.

Ruskigt fint på skidstadion i eftermiddags!
Ruskigt fint på skidstadion i eftermiddags!

Det sägs ju att de skrala framgångarna på herrsidan bland svenskarna är ett hot mot längdintresset i Sverige men jag vette fan om inte Vinterstudions kommentatorer är ett än större hot? Denna säsong framför tv:n har jag och Jenny mest suttit och diskuterat/förfasats över vad kommentatorerna missar. Man undrar ju om de har helt andra tv-bilder än vad vi tittare tar del av. Om jag vore expertkommentator skulle jag frossa i information om alla åkare och mata lyssnarna med sånt de inte redan vet. Nu kommer det aldrig ske då jag mumlar, har mycket dialekt, svär och allmänt inte tycker om att ”hålla låda”. Men ändå.

Glasögonställ från Aliexpress. Lite för smala för Radarlock och Jawbreaker men fyller ändå sin uppgift.
Glasögonställ från Aliexpress. Lite för smala för Radarlock, Radar EV och Jawbreaker men fyller ändå sin uppgift.

Surfade runt igår kväll och hittade bilder på fjärde generationen av Kia Sportage. Förra generationen byggdes på samma grund som Hyundai ix35 där Kia sålde tre gånger så bra. Tycker att den förra Sportage-versionen är riktigt fräsch men den nya som ännu inte haft världspremiär ser riktigt hemsk ut i fronten. En clown-näsa istället för KIA-märket hade passat bra i grillen!

Nya Kia Sportage
Nya Kia Sportage
Gamla generationen Sportage och Hyundai ix35
Gamla generationen Sportage och Hyundai ix35
Nya Sportage mot nya Tucson (som tar över efter ix35). Jag tycker att Hyundai tagit stora kliv framåt på designfronten medan Kia lanserar en bil som ser ut att ha kommit designats under en firmafest.
Nya Sportage mot nya Tucson (som tar över efter ix35). Hyundai har tagit stora kliv framåt på designfronten medan Kia lanserar en bil som ser ut att ha designats under en firmafest.

Avslutar med tre stimmiga bilder tagna av Östersunds SK från förra söndagens masstart:

fb_img_1452621236898.jpgfb_img_1452621248866.jpgfb_img_1452621259148.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.