Teamsprint med universitetet

Hej!

Ja, träningen rullar och vid sidan om det så har jag även börjat läsa en distanskurs vid Mittuniversitetet! Kravet för att vara med i den eminenta skiduniversitetsgruppen är ju att man läser minst 15 hp/år vilket motsvarar en studiehastighet på 25%. Ämnet är historia och motivationen är tämligen låg.

Denna vecka handlar annars om att försöka locka fram det där lilla extra i kroppen inför hemma-SM som börjar om en vecka för oss längdskidåkare.

I måndags hade Uusitalo förberett ett skiathlonpass där vi började med att köra 7 st impulser. Därefter körde vi 7 st skidbyten med ganska hög fart och prestigen var stor. Jag har ju KV+ stavar med en smart klick-funktion för remmarna. Däremot är jag fortfarande osäker om den lösningen är den snabbaste kontra att byta rem, lite pillrigt är det allt medan pulsen är hög. Impulserna kändes riktigt bra medan skidbytena blandade och gav tidsmässigt.

Tyckte jag hade klart konkurrenskraftigt glid på skidorna när vi åkte skate jämfört med de andra, efter passet så upptäcker jag att jag tagit fel par ur Calix-takboxen och istället åkt på ett osicklat par! Helt sjukt, de ska ju inte ens kunna glida?

På eftermiddagen hamnade jag i gymmet. Största minnet från det passet är den krånglande AUX-kabeln vilket gjorde att under en period på några minuter så innehöll ett knäpptyst gym ca. 15 st tränande individer. Skumt och nästan obehagligt att gymma utan musik. Än värre är nog att lyssna på Rix FM med radioreklam 40% av tiden.

Idag, onsdag, var det teamsprint på programmet för de som ville (och det var rätt många det, 28 st åkare). 3 sträckor/person och vi körde totalt två lopp.

img_20160120_153142.jpg
Fick denna bild imorse av Uusi innehållandes info samt laguppställningar.

Jag hamnade i samma lag som Kardin och han åkte 1:a, 3:e och 5:e sträckan under båda loppen. Med tanke på att sista gången han vallade sina träningsskidor var innan Bruksvallspremiären i november så får vi vara klart nöjda med en 2:a- och en 3:e-plats! Jag kände mig pigg och gjorde väl inte bort mig bland sprintkungarna som man kan finna här i Östersund. Höjdpunkten med passet var nog då jag spurtade ned K-J på upploppet under sista sträckan på första loppet, säsongens hittills största merit!

För övrigt så har jag anmält mig till Kanisspelen på lördag. Kanis ligger ca. 6 minuters bilfärd från mamma och pappas hus hemma i Älvsbyn och distansen är 10 km skate. Lite osett just nu när kylan ska släppa från Norrbotten men tävlingen ska nog kunna bli av. Åker norrut på fredag och blir kvar uppe i norr i nästan två veckor. SM går av stapeln 27-31 januari.

Nu ska jag ut och springa med Daniel Gustafsson som är hemma igen efter några veckors turnerande i skidskyttarnas IBU-cup!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.