Skid-SM 2016, 15 km klassiskt

Banner_980x187pxHej!

Dagens distans var 15 km klassiskt, jag hade en bra känsla i kroppen och huvudet innan start.

Tyckte att jag öppnade lugnt och kontrollerat, speciellt i de kortare stakpartierna i början. När jag passerade Sven-Erik som sista man i startfältet ropade han att jag ledde med 4 sekunder. Jag var tvungen att fråga honom vad han sa och han upprepade samma fras. Lugnade ner mig en aning då på de tuffare partierna uppför. Passerade tydligen första tidskontrollen i ledning med drygt två sekunder?

Startade som bekant absolut sist och Björn Sandström som skulle startat 30 före kom tyvärr inte till start. Minuten framför mig startade Rickardsson så det var upplagt för en ensam kamp. Passerade några åkare i början av första varvet och det var nog de enda jag mötte i spåret under hela loppet. Publikstödet var dock riktigt bra, vill tacka alla som hejade idag, speciellt under sista varvet då det var som jobbigast!

Jag är nöjd med dagens prestation, krigade på i min ensamhet och slutade som 13:e man, 1.28 min upp till segrande Rickardsson.

Övriga placeringar för Piteå Elit herrarna: Mikael Norberg 15:e (+ 1.44), Karl Edenroth 36:a (+ 2.42), Johan Westerlund 56 (+ 3.42), Jesper Modin, DNF. Jesper låg lika med mig på andra varvet och krigade om en topp 10 placering men oturligt nog ska bindningen/pjäxan ska ha gått sönder.

Resultat H21

Resultat D21

I damklassen tog damerna ett klart lagguld med Charlotte som vinnare med över minuten och Sofia som 4:a och Jennie 5:a.

Imorgon väntar stafett där jag åker första sträckan, Mikael Norberg andra och Jesper Modin den avslutande. 10 km skate vardera.

2 reaktioner till “Skid-SM 2016, 15 km klassiskt

  1. Jättebra start på SM. Häftigt att se när du tar över ledningen vid första tidskontrollen. Du närmar dig världscupen nu och du slog ju flera av landslagsåkarna. Kör hårt resten av veckan!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.