Världscupdebut

Hej!

Tror ni någon längtat mer än jag efter att få sätta den rubriken i ett blogginlägg? Mer om det längre ned.

Hemma i Östersund igen (100:e gången jag skriver den meningen under de senaste nio månaderna?). Jag och Jenny åkte ned i måndags under förmiddagen och Hyundaien rullade tryggt längs inlandsvägen.

SM-veckan var det trevligaste jag varit med om på mycket länge! Riktigt fint arrangemang, bra boende, grymt publikstöd och stabila resultat av mig och klubben. Riktigt kul med alla som hör av sig också, både på plats, via sms eller bloggen. Det uppskattas!

Det pratas ju om att det ser mörkt ut för skidsveriges framtid på herrsidan. Jag tycker tvärt om, det är många som är hungriga och vill ta för sig nu under denna generationsväxling som vi nu upplever. Tas det tillvara på så tror jag det blir fina resultat för Sverige de kommande åren.

Vi har våra ledare och vallare att tacka för mycket! Foto: Kurt Lundberg
Vi har våra ledare och vallare att tacka för mycket! Foto: Kurt Lundberg

I måndags bjöd Anton Karlsson och Johan ”Joersa” Eriksson in till middag. Trevlig tillställning där vi bl.a. firade Karl-Johans SM-guld och pratade ohälsosamma mängder skidsnack.

Idag, onsdag, hade Uusitalo planerat ett 3 h klassiskt pass ute i Svartsjöarna, drygt 20 minuter utanför Östersund. Där fann vi flertalet spårsystem och vi hann inte åka allt som erbjöds. Totalt blev det 42.66 km under de tre timmarna vi var ute.

img_20160203_160136.jpg
På plats för lite timjakt i strålande sol.

Två bilder från skiduniversitets samt Anton Karlssons Instagram-konton:

Bild från skiduniversitets Instagram-konto.

img_20160203_184524.jpg

Igår fick jag även ett efterlängtat besked: jag får en plats i Sveriges trupp under världscupen i Falun 13-14 februari. Världscupdebut alltså, visserligen i nationella gruppen men ändå! Sverige har 10 platser utöver de 6 ordinarie då tävlingarna arrangeras i Sverige. Först kommer det hållas en sprint i Stockholm på torsdag (11 februari) nästa vecka, sedan två distanstävlingar i Falun under helgen där distanserna blir 10 km klassiskt samt 15 km skate masstart.

Här finns hela listan med alla uttagna, både till Stockholm och Falun. Bland herrarna på distanssidan så är jag väl den enda som med råge aldrig tidigare haft med SSF att göra. Inga tidigare JVM, U23-VM, ungdomslandskamper, världscuptävlingar, juniorlandslag e.t.c. Hårt slit lönar sig även om jag är långt ifrån klar med det jag tänkt uppnå!

Avslutar med en bild på nya Oakley Windshield 2.0 som den eminente grävande frilansjournalisten för denna blogg, Niklas Henriksson, grävt fram:

Ser spännande ut!
Ser spännande ut!

17 reaktioner till “Världscupdebut

  1. Grattis Viktor! Vad jätteduktig du är! Jag är stolt gammelfaster, nyss hemkommen från Karibien. kramar Gretel och Jan

    Gilla

  2. Du skall veta Viktor att folk undrar vem du är, och jag är stolt att kunna svara att du är min syster Majlis barnbarn, de du inte illa.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.