Hudiksvall

Hej!

Har inte skrivit något på bloggen sen i måndags verkar det som. Har haft en bra vecka med fin träning och där livet vid sidan om det kretsat mycket kring frågan om jag och Jenny ska stanna kvar i Östersund eller flytta upp till Norrbotten igen. Båda alternativen har sina för- och nackdelar. Den som lever får se.

Igår efter ett kortare intervallpass och lunch på Jämtländska Matsalen rullade jag, Jenny och Lisa ned till Hudiksvall.

Leki-stavar?? Experimenterade med ny stavlängd, det blir KV+ framöver!
Leki-stavar?? Experimenterade med ny stavlängd, det blir KV+ framöver!

img_20160219_120700.jpgimg_20160219_120623.jpg

På väg mot Hudiksvall. Kul med vägsalt!
På väg mot Hudiksvall. Kul med vägsalt!

Vi bor på Best Western i singelrum ca. 10 min bilfärd från stadion så finns absolut ingenting att klaga på här! Tre tävlingar väntar i Intersport Cup.

Fredag: 6 km klassiskt

Lördag: 10 km klassiskt

Söndag: 15 km skate masstart

Här kan man följa tävlingarna live.

Startlistor

Kvällstävling är det som gäller idag. Två varv på en väldigt lätt 3 km slinga som bara innehåller en längre stigning. Ryktas att förbundet har beställt lätta banor för att folk ska staka, vi svenskar är ju för dåliga på det. Gissar att de som placerar sig högst i resultatlistan idag kör på blanka skidor och det kommer jag själv göra om inget oförutsett händer. Ska bli kul, gillar kvällstävlingar i elljus och 6 km är en speciell distans.

banskiss_19e_distrikstafettDet har varit rätt dåligt med snö här i Hudiksvall innan det snöade rätt ordentligt tidigare i veckan. Arrangören har fått ihop en slinga som är 3.75 km (?) som längst. På den slingan tillkommer en backe som vi inte åker ikväll. Spårbredden imponerar inte och det är svårt att förstå hur vi på söndag ska kunna åka 15 km skate masstart? Spåret är oftast ca. 5 meter brett och i den längsta backen så kommer man även åka i motsatt riktning, knappt att en person ryms att köra skate där. Inför SM i Piteå så breddades spåren ordentligt för att uppfylla kraven för FIS-tävling. 9 meter i bredd är det väl som gäller för masstarter? Jaja, söndag blir intressant!

img_20160219_120917.jpgimg_20160219_120846.jpg

Och sen veckans heta samtalsämne: Världscup i Lahtis i helgen, skatesprint och 30 km skiathlon. Rätt gubbar som är uttagna och alla har nog chansen att överraska Blomman och Hård ordentligt. Däremot är det tråkigt att man bara ställer upp med tre stycken herrar på söndag när man har sex platser. Anledningen till det beslutet är att ingen annan svensk har någon chans att hävda sig och så kan det mycket väl vara. Men, ska man vända den här trenden och komma ikapp Norge så krävs det ju att fler killar tränar 800 timmar i några år utan ersättning, rätt som det är så är det någon som blir bra och kanske behövs. K-J Westberg är ju en kompetent distansåkare, åtminstone med svenska mått mätt. Han är på plats men har ingen startplats på söndag. Då var han ändå 7:a på den SM-distansen för tre veckor sedan.

Som sagt, ska vi hänga med i utvecklingen krävs det att väldigt många grabbar tränar väldigt hårt vilket många redan gör. Att låta några unga grabbar ställa upp och kanske komma sist (eller överraska?) visar ju övriga att det går. Jaja, kämpa på. Kan inte skriva det på ett mindre politiskt korrekt sätt utan att trampa någon på tårna så vi lämnar det så.

img_20160219_120802.jpg
Här sitter man och funderar

Ska hur som helst bli kul att tävla i helgen. Jag trivs med klubben och Jenny bor på samma hotell! Det blir bra det här!

Får avsluta med något positivt, en tidningsartikel om Älvsbyns gymnasium där mamma startat upp en ny linje. Bra jobbat mor!

Nej, avslutar med något negativt (och samtidigt ganska komiskt), JVM:s och U23 VM:s arrangör i Rumänien har det lite tyngre än vad Hudiksvall haft (Björn Sandströms bild):

Här ska det hållas tävlingar med start på måndag!
Här ska det hållas tävlingar med start på måndag!

2 reaktioner till “Hudiksvall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.