Intersport Cup i Hudiksvall

Hej! En kort sammanfattning om helgens tävlingar:

Fredag, 6 km klassiskt: Körde på blanka skidor, precis som majoriteten av dagens startfält. Hade dålig tryck och träff och hörde att jag låg typ 36:a efter 2.7 km, tappade glöden då även om jag kämpade på in i mål. Slutade som 30:e gubbe hela 1.05 efter segrande Kardin. En klar plump i protokollet för säsongens tävlingar. Skulle ha lyssnat på mig själv efter Vuokatti då jag bestämde mig för att inte gå på blanka skidor igen. Dagens silvermedaljör, Lindblad, åkte med fäste så det var möjligt att åka fort utan ”blanke ski” också.

Resultat 6 km klassiskt

Lördag, 10 km klassiskt: Kände mig rätt så pigg under loppet men hade ganska dåligt tempo på de lättare partierna återigen. Lindblad räddade upp mig ut på sista varvet då han kom ikapp. Uppför den andra backen så fick jag lite hybris och drog ifrån. Blev dock omåkt på upploppet. Slutade 11:a, 44.6 sekunder till segrande Daniel Richardsson. Helt klart godkänt! Hade gärna åkt 15 km på en tuff bana denna dag.

Dagens bästa var att Jenny bärgade segern i D19-20! Lite rörd blev man allt. Hårt arbete ska löna sig! Lyckades tyvärr inte matcha hennes resultat.

img_20160222_205745.jpgimg_20160222_205845.jpg

banskiss_20e_Herrar_10km_k

Resultat 10 km klassiskt

Söndag, 15 km skate masstart: Lite skeptisk var man kanske till masstart på denna bana men det fungerade väldigt bra, det gick ganska fort från start och som tur är så har vi respekt för varandra i herrklungan. Ut på andra varvet började Lindblad och Svanebo trycka på då det väntades spurtpris i den andra backen. Jag låg fyra när det började spricka upp och jag fastnade lite bakom en åkare. Orkade inte jobba ikapp då de framför krigade om spurtpriset. Johan Häggström kom sedan upp i tät och hjälpte till att hålla farten. Inte så många i klungan som var intresserade av att försöka jobba ikapp de där jobbiga 5-6 sekunderna som vi hade fram till tätduon.

Sedan följde två varv i stundtals långsamt tempo då ingen riktigt ville hålla fart. Ut på sista varvet försökte Petter Engdahl att splittra vår klunga men vi lyckades hänga i. Med ca. 800 meter kvar när man kom in på sprintbanan för sista gången så låg jag tvåa i vår klunga (?) efter min lagkamrat Micke Norberg. Modin glider om på ena sidan och Kardin på den andra, och det blir väldigt trångt på bron vi befinner oss på. Framför väntar en 90-graders kurva. Jag har inte så mycket val (vi säger så i alla fall) än att kamikaze-krascha in i min lagkamrat. Inte mitt stoltaste ögonblick. Micke går ner i snön och jag fastnar i några långa sekunder. Lyckas i alla fall gå ikapp klungan och så småningom spurta till mig en 6:e plats, 5 sekunder efter Häggström som kniper bronset.

Jag och Micke (halva Micke syns) matar 3:ans växel. Diesel deluxe.
Jag och Micke (halva Micke syns) matar 3:ans växel. Diesel deluxe. Foto: Östersunds SK

Hade gärna velat prova vara med i utbrytningen och lite surt med incidenten på sluten. Men, ett jäkligt roligt lopp och årets hittills bästa känsla i skate! Dessutom en bra dag för oss Piteå Elit-herrar då vi hade alla fyra topp 11. Kul också att Häggström fick plocka hem en medalj till Norrbotten! Det var välförtjänt dessutom, han såg starkast ut i vår klunga.

Ovänner?
Ovänner?

banskiss_21e_Herrar_15km_f

Resultat 15 km skate

Tre filmer från loppet! Fredrik ”Uzi” Uusitalo stod med filmkamera längs banan:

Lusigt tempo på första varvet inne på stadion:

Varvning efter tre varv:

Petter Engdahl sätter fart:

Nu väntar ett längre tävlingsuppehåll igen, nästa blir förhoppningsvis finalen på skandinaviska cupen i Otepää, Estland, om två och en halv vecka (11-13/3). Där väntar en minitour med en fristilssprint, 10 km klassiskt samt 15 km skate jaktstart. Förra säsongens roligaste vecka så vore kul om det blev en del svenskar där!

img_20160222_191227.jpg

Har fortfarande ingen aning hur en prototyp till en header för min förra blogg hamnat på denna plansch inne på NVC.
Har fortfarande ingen aning hur jag hamnat på den här planschen på NVC. Bilden på mig är en prototyp till en header för min förra blogg.

En tanke på “Intersport Cup i Hudiksvall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.