Sammanfattning Scan Cup Otepää

Hej!

Oj oj oj, nästan en vecka sedan jag uppdaterat min kära blogg. Vad har hänt sen senast då? Jo, jag har befunnit mig i Estländska Otepää där finalen i skandinaviska cupen genomförts. Mycket fritid har jag haft så finns egentligen ingenting att skylla på. Tyvärr så upplever man samma fenomen nästan varje gång man är borta på tävlingar och träningsläger, timmarna liksom försvinner och ingenting blir gjort. Där finns det förbättringspotential banne mig.

Nåväl!

Fredag, skate sprint: Gjorde mitt bästa som för dagen inte var tillräckligt bra på långa vägar! Alla topp 30 som gick vidare låg inom dryga 5 sekunder, själv klockade jag in på 15 sekunder efter prologvinnaren.

Lördag, 10 km klassiskt: Startordningen baserades på sprintprologen vilket gjorde att jag startade som 110:e gubbe. Ruskigt fint klisterföre med en fin ishinna i spåret under uppvärmningen men efter kl 12 så började solen göra sitt. Lagom till kl 13, en timme efter första herrstart, då jag fick sticka iväg så var det ganska så blött längs stora delar av spåret. Klisterparet jag plockat ut var ganska svåra att trycka fast, speciellt under andra varvet. Ingenting man ska skylla på utan man skulle helt enkelt åkt fortare i sprintprologen. Ruskigt fin bana däremot, 178 höjdmeter per 5 km varv som bjöd på det mesta! Slutade som 56:a, +2.22 efter vinnande Pål Golberg.

Söndag, 15 km skate masstart: Gick ut samtidigt som tre andra svenskar, Lageson, Hedlund och Gustav Eriksson. Jag gick ganska fort upp och drog vår klunga och vi plockade snabbt in ganska många norrmän. Ut på andra varvet fick jag sota för min väldigt optimistiska öppning. Släppte Lageson och Hedlund. Sista varvet var klart bättre och jag tog så småningom hem den långa klungspurten som bestod av sju åkare. Slutade 47:a i touren (+3.39 min) och hade 38:e bästa åktid för dagen, +1.40 min efter bästa gubbe. Ok, men inte mer.

Sammanfattningsvis en riktigt rolig helg med ett skönt gäng och bra ledare med Fredrik Uusitalo och Mattias Nilsson i spetsen. Hade önskat bättre åkning av mig själv, långt ifrån förra årets grymma lopp i Lettland där jag var 20:e på 15 km klassiskt och 14:e på 30 km skate. Men men, så är det! Blickar framåt mot Torsby som jag åker iväg mot imorgon. Där väntar en klassisk sprint på fredag samt 15 km skate på söndag. Ryktas om riktig blida under denna vecka, Jenny är på plats och tydligen var det inte mindre än 13 grader varmt idag.

Mot Tallinn.
Mot Tallinn.
På jakt efter ett lunchställe i Tallinn
På jakt efter ett lunchställe i Tallinn
Test av banorna under torsdagen.
Test av banorna under torsdagen.
Riktigt fin anläggning
Riktigt fin anläggning
Mattias och Uusi levererade klar information under varje kvällsmöte.
Mattias och Uusi levererade klar information under varje kvällsmöte.

img_20160314_141132.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.