Klassisk sprint Torsby, 1:a

Hej!

Under torsdagskvällen ringde jag till mitt ”bollplank” Fredrik Uusitalo och frågade: ”Hur fan ska jag göra för att gå vidare imorgon?”. Har problem med att hitta rätt känsla i prologer och jag ville verkligen, verkligen gå vidare från fredagens prolog, klisterföre och man mot man är ingenting jag vill missa. Fick några tips och råd av Uusi som jag på förhand egentligen visste om.

Tidig resa in till Torsby på fredagsmorgonen. Testade skidor och efter en komplettering så var jag nöjd med fästet. Hade dessvärre glömt telefonen uppe på rummet i Långberget och innan tävling så ”måste” jag lyssna på Rammstein. Mötte som tur var Jenny 20 min innan start och bad henne söka fram deras låt ”Sonne” på Spotify medan jag sprang efter hörlurarna.

Rankad som 48:a i sprint för dagen och det blev även min startposition. Ingen nackdel att starta längre bak i fältet då spåren redan var nog blöta och 12-15 minuter efter de första gör ingen skillnad. Starten gick och plockade fort in på han som startade framför mig. Efter första backen så ska jag tydligen ha legat på samma sekund som Jesper som senare vann prologen. Grym känsla på upploppet när jag hör att killen jag nästan åkt ikapp går in som 35:a. Själv gick jag in som 7:a, drygt 3 sekunder efter Jesper, och vrålade av glädje när jag korsade mållinjen. Kunde inte hålla tillbaka tårarna när jag senare kramade om Jenny. Första gången jag kvalar vidare i en prolog på över två år (förra gången var Intersport Cup i Borås där jag slutade 4:a i finalen). Åkt två sprintprologer tidigare i år, Idre (42:a plats) och Otepää förra helgen (115:e plats).

I kvartsfinalen så mötte jag ett gäng kompetenta sprintåkare. Fick en bra start och hamnade sida vid sida tillsammans med Anders Svanebo i första backen där vi tryckte på rätt bra. I andra backen fortsatte jag köra på det som gick. På krönet kände jag hur högerskidan helt plötsligt började hugga, tittade ned och såg en stor jävla granruska som satt fast i klistret. Trodde det var över där och då men den lossnade efter ytterligare några meter.  Tryckte på det som gick och på upploppet ropade Anders att det var lugnt bakåt. Skön känsla! Semifinalen såg i princip exakt likadan ut, jag och Anders gick i varsitt spår uppför första, långa backen och sen bombade jag det som gick i nästa backe.

Väl i finalen så funderade jag inte så mycket på resultat eller de åkare jag skulle möta. Starten gick och på nåt sätt kom jag återigen ut i tät. Väl in i den längre backen körde jag återigen allt jag hade hela vägen in i mål. Sjuk känsla att närma sig mållinjen och höra speakern ropa att jag kommer vinna.

Tidningsartiklar:

Brännmark och Nordström sprintvinnare i Torsby (Längd.se)

Favoritfall då Viktor vann sprinten (Sweski.com)

Brännmarks skrällseger (nwt.se)

Piteå Elit levererar (skidbloggen, Kuriren)

Bilder från dagen:

screenshot_2016-03-18-18-41-11.png
Sprintstegen
Första backen i finalen
Första backen i finalen
Först över mållinjen i finalen! Foto: Kjell-Erik Kristiansen
Först över mållinjen i finalen! Foto: Kjell-Erik Kristiansen
Känslan! Foto: NWT.se
Känslan! Foto: NWT.se
Sprinter. Foto: Kjell-Erik Kristiansen
Sprinter. Foto: Kjell-Erik Kristiansen
Nöjd! Foto: SK Bore
Nöjd! Foto: SK Bore
Fortsatt nöjd. Foto: KV+ Sverige
Fortsatt nöjd. Foto: KV+ Sverige
Prisutdelning
Prisutdelning

fb_img_1458323014543.jpg

Video med sammandrag från semifinal och final + segerintervjuer:

https://www.youtube.com/watch?v=w9uuz7iZ1zw

I förmiddags under dagens träningspass slogs jag av flera tankar, bl.a. vilket sjukt flow jag hade igår, ägnade inga onödiga tankar åt negativa saker. Det upplever jag gärna igen. I åkningen så fanns bara en växel och det var frekvensen som satte stopp och jag kände aldrig av tidigare heat. Trots att jag inte maxade över mållinjen i finalen så var den det heat som gick snabbast, stört. Det bästa för dagen var ändå att jag gjorde en bra prolog för första gången någonsin. ”Prologspärren” kanske inte har släppt helt men jag har kommit en bit på vägen i alla fall.

Riktigt skön stämning inför finalen, sex stycken positiva grabbar som kunde skämta med varandra med mindre än en minut till start. Efter målgång så blev jag överöst med snälla ord av de andra grabbarna, tack för det!

Jag kan inte nog mycket lyfta fram våra ledare och vallare som jobbade stenhårt hela torsdagen och fredagen. Jag hade fullt förtroende för dem och ägnade aldrig en tanke åt att fundera över materialet jag stod på. Även tack till Fredrik Uusitalo och Mattias Nilsson som tjatat den senaste veckan att jag visst kan åka sprint.

Hjältar
Hjältar

Övriga bilder från senaste 48 timmarna:

Teamstretching tillsammans med Karl
Teamstretching tillsammans med Karl
Nervös/ångeststretching kl 22.30 kvällen innan
Nervös/ångeststretching kl 22.30 kvällen innan
Den här var rolig!
Den här var rolig!
Det går bra nu
Det går bra nu
Kul rubriksättning!
Kul rubriksättning!
Glömde telefonen hemma!
Glömde telefonen hemma!

8 reaktioner till “Klassisk sprint Torsby, 1:a

 1. Stort grattis till segern Viktor!
  Otroligt roligt att du får utdelning på din satsning!
  Bloggföljare Thomas från Bojn

  Gilla

 2. Tittade just på sammandraget och det är ju så att pulsen stiger fast man redan vet hur det har gått. Vad kul det är att se dig åka och stort grattis till en sjukt välförtjänt vinst!

  Gilla

 3. Jag har på avstånd följt dig i många år nu Viktor. En fantastisk känsla att få vara på plats i Torsby i helgen och se dig knäcka hela Sverige-eliten på sprinten! Nu har alla sett din högstakapacitet när dagsformen infinner sig. GRYMT!
  Lycka till med satsningen inför nästa säsong. Då blir det fler WC-lopp!
  Per

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.