Påsk och sånt

Hej!

När senaste inlägget handlar om att man vunnit så lär man ju låta det ligga kvar i en vecka innan man petar ned det med ett nytt inlägg? Nu blev det så i alla fall!

  • Vill börja med att tacka för alla gratulationer m.m efter sprintsegern förra fredagen! Det värmer.
  • 15 km skate i Torsby var en tung historia, jag gick från att vara odödlig i fredags till tämligen dödlig i söndags. Vet egentligen inte varför jag inte åkte bättre för jag var bevisligen i form. Slutade på en 15:e plats och med det delad 4:a i totala Intersport Cup, dock utan prispengar då Svanebo hade en seger mer än vad jag hade.
Tunga ben i de mjuka och blöta förhållanden som bjöds. Foto: SK Bore
Tunga ben i de mjuka och blöta förhållanden som bjöds. Foto: SK Bore
  • Måndag, tisdag bestod av att träna, packa och städa ur lägenheten. Nu står allt jag äger i ett förråd på Ringgatan i Östersund. Får se var slutförvaringen ska ske. Östersund blir vår bostadsort framöver, ska bara hitta den perfekta lägenheten.
De flesta skidmärken befann sig på stadion under tisdagen. Kul att testa utrustning!
De flesta skidmärken befann sig på stadion under tisdagen. Kul att testa utrustning!
Flytt, fick bärhjälp av Simon "Halli" Hallström under några kritiska timmar.
Flytt, fick bärhjälp av Simon ”Halli” Hallström under några kritiska timmar.
  • Onsdag bestod av ett maxtest, submax samt en timetrial på 1 km. Allting skedde på ett rullskidband på Nationellt Vintersportcentrum (NVC) i höghöjdslabbet. Jag ska delta i en studie som fokuserar på rödbetans prestationshöjande effekt på hög höjd (1800 m.ö.h.). Onsdagens test skedde utan vare sig rödbetor eller simulerad hög höjd, testerna gjordes för att ge lite värden inför de kommande fyra testerna som kommer äga rum i april för min del. Då kommer jag under varje test köra submax och time trial, två gånger på normal höjd och två gånger på hög höjd och varannan gång med extra tillskott av nitrat. Spännande! Maxtestet gick förresten rätt bra, åkte dryga minuten längre än jag gjorde i höstas!
Höghöjdslabbet på NVC
Höghöjdslabbet på NVC
  • Efter genomförda test för mig och Jenny (hon gjorde sitt sista test, jag mitt första) så brände vi upp till Norrbotten. Påsken har spenderats i mammas och pappas nya smultronställe i Teugerträsk där de införskaffat sig en stuga. Riktigt fina träningsförhållanden med ett tillsynes oändligt antal sjöar och finfin skare på isen.
Farsan
Farsan
Tre olika pass under torsdag - fredag, totalt 6 h.
Tre olika pass under torsdag – fredag, totalt 80 km och 6 timmar.
Mamma på väg ut på tur
Mamma på väg ut på tur
All påskmat har lagt sig runt bröstkorgen
All påskmat har lagt sig runt bröstkorgen
  • Idag, lördag, har jag genomfört en 90 minuter lång klassisk intervall. Blev stressad då både DSA och Miun kört det upplägget och jag vill inte missa en massa träningstimmar mot dem. Körde på Kanis i riktigt varma och blöta förhållanden. Intervallen gick bra och känslan var densamma under den första som den sista minuten. 87% i snittpuls och 31 km hann jag med. På slutet mötte jag Julius som är uppe på besök och hälsar på sin kusin Zacke Toresson! Ska träffa dem ikväll, blir trevligt.
Vackert på Kanis
Vackert på Kanis
Dagens lagg
Dagens lagg
Pulskurvan under 90 minuter
Pulskurvan under 90 minuter
  • På måndag kommer jag åka upp till Gällivare tillsammans med Jenny samt Karl Edenroth och hans sambo Emma Bergström. Där kommer vi bo på Dundrets hotell och resten av klubben ansluter under torsdagen. Under fredagen så hålls SM-teamsprinten och under söndagen den klassiska (i dubbel bemärkelse) 5-milen. Blir kul att avsluta säsongen där uppe! Måndag, tisdag kommer vi ha sponsordagar i Piteå och sedan rullar jag mot Åre och XCO-tävlingen som hålls under lördagen den 16:e april. Vi är ett stort gäng med norrbottensgrabbar som hyrt en stuga där torsdag – söndag, blir skoj!
Roligt blogginlägg av Adam som driver UAA's skidblogg
Roligt blogginlägg av Adam som driver UAA’s skidblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.