Sponsordagar med klubben, XCO nästa

Hej!

Måndag till tisdag hade vi sponsordagar i Piteå (eller ja, sponsordygn egentligen, måndag kl 10.00 till tisdag kl 10.00). Under måndagsmorgonen samlades vi på Lindbäcksstadion där vi i nästan två timmar åkte skidor med ensamkommande flyktingbarn. Lite stelt till en början men efter att vi tagit pojkarna med till den brantaste nedförsbacken så lättades stämningen när de en efter en satsade friskt! Roliga två timmar med mycket vilja att lära sig bli bättre på längdskidor.

Efter en lunch tillsammans med Sparbanken Nord så samlades vi återigen ute på stadion där vi åkte skidor tillsammans med anställda till företag som sponsrar vår klubb. Lite tekniklektioner och sedan en stafett!

Följande foton är alla tagna av Kurt Lundberg:

Sveriges snyggaste klubb
Sveriges snyggaste klubb
received_1046381125423268.jpeg
Boys
Boys 2
Boys 2
Ordförande Fåhreus
Ordförande Fåhreus
Stafett, en skida och en stav för oss P-E åkare
Stafett, en skida och en stav för oss P-E åkare
KE
KE

På kvällen hade vi en avslutningsmiddag ute på Golfen tillsammans med några vallare, tränare och en del av styrelsen. Där åt vi mat, hade prisutdelning där vår ordförande Daniel Fåhreus som hade knopat ihop några kategorier. Själv så vann jag ”årets coolaste”, stort! Efter det så drog alla åkare hem till Johans lägenhet där vi fortsatte trevligheterna.

Tisdagmorgon samlades vi utanför Piteå-Tidningens nyrenoverade lokaler. Vi gjorde en rundvandring innan vi fick fika tillsammans med några redaktörer.

Bilden som gav priset, följdes av citatet: "Jag känner igen fake-Oakleys på 50 meters håll."
Bilden som gav priset. Mäktigaste bilden jag vet
fb_img_1459939424600.jpg
Hos Piteå-Tidningen

Efter lunch så åkte jag och Jesper ned till Östersund där jag nu befinner mig. Imorgon kring lunch åker jag in till Åre där jag ska bo tillsammans med ett stort gäng från Norrbotten/Västerbotten. Torsdag-söndag blir vi där! Tävling på lördag, 13 km skate. Plojtävling men nummerlapp ger alltid adrenalinpåslag.

Utförsracet under XCO ifjol, tiondelen efter denna bild dyker jag med huvudet före.
Utförsracet under XCO ifjol, tiondelen efter denna bild dyker jag med huvudet före.

Glömde förresten nämna att min sambo Jenny gick och tog en tredjeplats i fredagens 3 km skate i Scandic Cup uppe i Gällivare, endast 2.2 sekunder från vinst! Riktigt imponerande då tjejerna före inte bara är de bästa juniorerna i Sverige utan även bland de bästa i världen.

Pallen i fredags
Pallen i fredags

En 11:e plats på juniorcup som bäst ifjol. I år en vinst, en tredjeplats samt 5:a på JSM-sprinten. Fan så mycket mer lovande än vad jag var som sista års junior.

Inte illa för en tjej som tog studenten med två år kvar som junior och som sedan bott och tränat med mig sedan dess. De flesta konkurrenterna har samtidigt gått den ”vanliga” vägen och spenderat hela juniortiden på trygga skidgymnasium med tillgång till träningssällskap och tränare precis som jag gjorde.

Mitt viktigaste träningssällskap de två senaste åren. f haters.
Mitt viktigaste träningssällskap de två senaste åren. De ska få se.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.