Intervallperiod

Hej!

Jag trodde att direkt efter Åre XCO, då skulle man få sig en lugn period med lite lugn träning och inte så mycket mjölksyra. Så blev det inte! Som bekant så är jag deltagare i en rödbetsstudie som pågår på NVC just nu. De är inne i slutskedet av testverksamheten vilket innebär att jag inte har mindre än tre tester på sju dagar (totalt fem tester/person i studien) och utöver det även ett maxtest imorgon, torsdag. Från torsdag förra veckan till måndag nästa vecka så har jag sex stycken maxkörningar (Åre XCO, fyra rödbetsstudietester och ett maxtest).

Men! Man är ju så sjukligt skapt att man har någon form av kärlek till extrem trötthet och smärta. Tycker det är kul att kämpa på kring maxpulsen på 199 slag/minut. Dessutom så tar det inte så mycket mental energi, jag kliver upp på bandet och sedan gäller det bara att hålla farten tills jag stupar. Man brukar inte vara så motiverad att ställa sig på skidspåret i mitten av april och köra ett intervallupplägg själv. Lätt hänt att det plötsligt har gått några veckor utan att hjärta/lungor fått arbeta. Så blir det inte för mig i år, det verkar vara ett som är säkert. Livet är allt bra fint!

Nåväl, efter måndagen blir det lite lugnare ändå, åtminstone fram till den 29:e april då klubben drar till Saxnäs och vi ska samla ihop en 30 timmar kanske? Vi hade ett sådant upplägg i april förra året och det blev en bra start på träningsåret.

Simon Hallström håller på med en köldstudie. Lättövertalad som man är så hamnade man i kontrollgruppen.
Simon Hallström håller på med en köldstudie. Lättövertalad som man är så hamnade man i kontrollgruppen.
Hyfsat fint på ÖSK imorse när nysnön hade lagt sig. Ganska isigt under.
Hyfsat fint på ÖSK imorse när nysnön hade lagt sig. Ganska isigt under.
Den högra skidans glasfiberlagning av Stefan Holmbom har hållit bra! Skidan är egentligen av där spetsen börjar.
Den högra skidans glasfiberlagning av Stefan Holmbom har hållit bra i tre år nu! Skidan är egentligen av där spetsen börjar.
En ensam krigare på ÖSK.
En ensam krigare på ÖSK.
När man vill använda panoramataket och så har man en takbox monterad...
När man vill använda panoramataket och så har man en takbox monterad…
Bild från i lördags
Bild från i lördags

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.