Stekenjokk

Hej!

Tisdag:

Efter frukost drog vi till Stekenjokk, 5 mil från Saxnäs. Vi hade hoppats på betongskare men det blev vi mestadels utan. Däremot sken solen konstant och även om vi hade några genomslag då och då så fick vi till fin åkning. Under de tre timmarna kom vi endast 27 km men plockade 1011 höjdmeter!

Efter passet stod Saxnäs-Stefan redo med lunch där vi parkerat Hertz-bussen.

Eftermiddagen spenderades på elljusspåret där vi samlade ihop 2 timmar för att få ihop en full hand. Under middagen kunde man konstatera att jag bränt mig rätt ordentligt i ansiktet och även samlat på mig en respektabel Jawbreaker-bränna, drömmen!

Bilder:

På väg upp mot första toppen
På väg upp mot första toppen
Björn skämmer bort sin lekamen med idel fina utsikter.
Björn skämmer bort sin lekamen med idel fina utsikter.
Topp nummer två.
Topp nummer två.
Topp nummer tre.
Topp nummer tre.
Solsidorna bjöd på blöt snö ganska långt från skare.
Solsidorna bjöd på blöt snö ganska långt från skare.
Björn förstörde en potentiell profilbild genom att bära solglasögonen som en turist.
Björn förstörde en potentiell profilbild genom att bära solglasögonen som en turist.
Stefan redo att servera
Stefan redo att servera

fb_img_1462281631029.jpg

Nöjding
Nöjding

fb_img_1462281640522.jpg

Glass fick vi också, haha.
Glass fick vi också, haha.

Onsdag:

3 x 15 minuter skateintervaller på ett blött elljusspår. Inte en enda minusgrad inatt gjorde att förhållandena var lösa och fina. Starkt herrgäng med Norberg, Svanebo, Sandström och jag. Mikael gjorde som vanligt skäl för sitt smeknamn ”Mike the Machine”. Ett bra pass och trött blev man!

Nu i eftermiddag ska vi väl ut och åka klassiskt igen! Prognosen för morgondagen ser lovande ut ifall man är ute efter skare så förhoppningen är väl att vi drar till Stekenjokk igen!

För övrigt börjar det kännas att man tränat några timmar, stön och stånkande hörs när folk ska kliva ut ur minibussen. Själv så märker jag att när jag tränar 5 timmar/dag så börjar jag komma ihåg mina drömmar från natten, någonting jag aldrig annars gör. Pulsen har svårt att gå ned till riktigt låga slag/minut och jag spenderar mer tid med REM-sömn (den lättaste sömnen). REM-sömnen är även kallad drömsömn och det är oftast då man drömmer och minns dem (även om det nu visat sig att man drömmer även i djupsömn). Man vill helst ha så mycket djupsömn som möjligt då det utsöndras mer hormoner och kroppen återhämtar sig mer.

Jaja! Detta är bara mina egna erfarenheter men det slår sällan fel, 25 h+ vecka = mycket mer lätt sömn och högre vilopuls. Förövrigt så skaffade jag en sovmask i somras som jag använt under eftermiddagsvilan. Svårt att få det riktigt mörkt under sommaren och jag upplever att jag når djupsömnen fortare och hårdare under den timme jag brukar sova. Det blir mörkt genom ögonlocken och kroppen tror det är natt, dock är det ett helvete att tagga igång inför andra passet då, minst två koppar kaffe krävs.

Nu ska jag käka lunch! Hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.