I konungens tjänst

Hej!

Sedan senast så har vi flyttat ned till Östersund, jag har haft en lättare förkylning samt gjort krigsförbandsövning på Frösön!

Lägenheten vi flyttat till ligger på Strandgatan (längst ned mot vattnet bredvid bron mot Frösön) och är en betydligt större lägenhet i ett hus byggt 2008. Utsikt mot Frösön och varmgarage i källaren är fint, tyvärr lite längre upp till stadion och till Jämtländska matsalen (10 minuter med bil istället för 7) men annars inget att klaga på.

Krigsförbandsövningen skedde som sagt på Frösön och det var en övning med ca. 400 hemvärnssoldater inblandade. Jag och Julia Jansson hade flytet att hamna som signalister på staben bredvid spelledningen. Första dagarna satt vi med radio under dagtid, sista två dygnen blev det skiftgång. Ovant att sitta uppe under småtimmarna men kunde ändå logga in 8-9 timmar sömn/dygn.

Denna övning var intressant, första gången jag inte utbildas utan får använda det jag lärt mig under tidigare utbildningar av Försvarsmakten och FRO (frivilliga radioorganisationen). Nu var det krig i ca. 48 timmar och då gällde det att allting flyter på och att all ordergivning och direktiv når ut till respektive bataljoner och förband.

Här satt jag och Julia, bakom den vita dörren satt "spelledningen" och styrde kriget för båda sidor.
Här satt jag och Julia som ”Adam Zäta”, bakom den vita dörren som skymtar satt ”spelledningen” och styrde kriget för båda sidor.
Min kortvågsradio mot 145:e kompaniet, de agerade fienden som invaderade Frösön, alltså "B"-sidan.
Min kortvågsradio mot 145:e kompaniet, de agerade fienden som invaderade Frösön, alltså ”B”-sidan.
Under fredagen fick vi även åka ut och hälsa på 142:a kompaniet ute i fält. Väldigt, väldigt intressant att få se maskineriet och alla beståndsdelar som krävs för att hålla ett kompani stridsdugligt. Terrängbilen är kamouflerad med nät då fienden hade tillgång till två st. spaningsflygplan.
Under fredagen fick vi även åka ut och hälsa på 142:a kompaniet ute i fält. Väldigt, väldigt intressant att få se maskineriet och alla beståndsdelar som krävs för att hålla ett kompani stridsdugligt. Terrängbilen på bilden är kamouflerad då fienden hade tillgång till två st. spaningsflygplan.
Drygaste skiftet jag fick sitta av.
Drygaste skiftet jag fick sitta av.

Drog som sagt på mig en förkylning efter Mallorca, väntade att den skulle bryta ut då Lukas blev dödsförkyld. Blev ingen rekordperiod träningsmässigt men det var nog lika bra. Ändå en bra start på träningsåret och period två drog igång idag! Ingenting inplanerat på kalendern framöver förutom träning, så det ska vara från och med nu.

Glädjande att min huvudsponsor, (i två avseenden, reklamplats på mössa och mest stöttning), Sjö&Berg, valt att fortsätta stötta mig! Grymt, nu kör vi mot den bästa säsongen någonsin!

Vi hörs! Jag ska bli bättre på att uppdatera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.